— Jeg er litt ferdig med junior nå, også mentalt. Jeg vil klatre på herrerankingen, og er mer sugen på det. Det er det som gjelder. Det er ikke så mye mer jeg kunne gjort som junior, så det var ikke noe poeng å spille noe mer, sier Ruud til Adresseavisen.

Unggutten spilte onsdag ettermiddag doubleturnering i Wimbledon. I par med serbiske Miomir Kecmanovic møtte han det italienske paret Riccardo Balzerani og Enrico Dalla Valle i første runde. Ruud og Kecmanovic gikk videre fra runden.

Dropper US Open

Det er altså nordmannens siste turnering som junior. Onsdag meldte TV 2 at gutten fra Sørøya i Bærum tar steget inn på herrenivå, selv om han ikke klarte målet om å avslutte med en junior-Grand Slam.

Mandag røk han nemlig ut for andreseedede Ulises Blanch fra U.S.A i 1.runde av junior-Wimbledon. Det ble siste mulighet for Ruud, som velger å bortprioritere US Open senere i år.

— Planen var å spille ferdig Grand Slam-turneringene, men så ble det ikke noe US Open likevel. Det passet ikke helt med kalenderen. Selvfølgelig skulle jeg ønske at jeg vant en junior-Grand Slam, men dessverre kom jeg ikke helt dit, sier han.

— Jeg var klar for en tøff kamp, det sto 1-1 mellom oss i innbyrdes kamper, så jeg visste at jeg kunne slå ham. Jeg visste jeg kunne, men det var små maringer som gjorde at jeg tapte første sett også hevet han seg veldig til andre sett og da var det ikke så mye mer jeg kunne gjøre. Jeg spilte ingen dårlig kamp, men det var dagen hans, fortsetter Ruud.

Følger med på stjernene i garderoben

Livet som profesjonell tennisspiller er derimot godt igang selv om han først neste år offisielt er seniorspiller. Etter å ha toppet rangeringen over juniorer i 2015, har Ruud klatret kraftig på rankinglistene denne sesongen. Denne uka har han delt garderobe med stjerner som verdenstoer Andy Murray og verdenstreer Roger Federer i Wimbledon.

Les mer:

Les mer:

— Det er klart det er gøy for oss juniorer å se hvordan de største stjernene gjør det. I garderoben sitter man bare en to-tre meter unna. Man ser dem nøye og prøver å følge med på hva de gjør og hva man selv kan ta med seg videre, sier unggutten.

- Har du snakket med Federer selv?

— Jeg har ikke snakket med han, jeg har tatt et par bilder med ham. Det er litt mindre snakk, sånn "lykke til" og sånn, men det er det. Mange vil ta bilde med ham og mange har noe de vil si til ham, så han kan ikke svare dem alle, forteller Ruud.

Nordmannen forteller om hvordan sveitseren er når kameraene og mikrofonene er skrudd av.

Må bygge kropp

— Morsom, tuller litt rundt og leker seg. Har det gøy. Han er en veldig avslappet fyr, det går mye på rutiner for ham. Selvfølgelig er han proff, men han har sin måte å gjøre ting på, sier Ruud.

Når doubles-turneringen er ferdig, setter 17-åringen kursen for London før Ruud senere skal spille landskamp mot Luxembourg i Davis Cup. Men tennistalentet har planer lenger frem i tid.

Les mer:

— Jeg skal spille en del turneringer resten av sommeren. Det gjelder å bygge kondisjonen, styrken og det mentale. Fortsette å bli bedre selvfølgelig. Det er en tøff kamp å skulle klartre på herrerangeringen, men jeg vet at jeg har gode muligheter hvis jeg går inn for det. Det er planen. Ingen vits å holde tilbake, så får jeg se hvor langt jeg når, sier han.

Går for topp 100

— Ikke nødvendigvis trene mer, men jeg må vokse noen centimeter til og få noen ekstra kilo med muskler på kroppen. Det er en tøff sport og det er mange om beinet, men jeg skal legge ned det jeg kan, sier Ruud.

Nå er målet å bli blant verdens 100 beste tennisspillere.

— Folk sier at det er den største bragden. Kommer man inn der, er det lettere å holde seg der. Alle ser opp til de 100 beste, så det er det første målet, sier Ruud.