Klingenthal (Aftenposten): Fredagens kvalifisering i hopp ble avlyst på grunn av varmt vær og lite snø.

Tom Hilde trente innendørs i regnværet i Klingenthal. Det gjelder å holde kroppen i gang.

Volleyball, spenst, styrke – det ble innholdet i økten til landslagshopperne. Ballspill er noe de liker, og i volleyball slipper man de tøffe taklingene som i fotball.

28-åringen liker å være en del av laget til verdenscupstarten, og selv om det bare skulle bli resultater midt på treet i Tyskland, virker det som om han får flere sjanser.

Ser an over flere konkurranser

Tom Hilde er lett i kroppen og spenstig. Mykheten må han også holde på. Foto: METTE BUGGE

Landslagstrener Alexander Stöckl har uttalt at han trolig vurderer innsatsen i Klingenthal, Kuusamo og Lillehammer før han endrer på laget.Mye tyder på at Norge, som har syv utøvere til verdenscupåpning, kan få elleve på Lillehammer. Det skyldes at arrangørlandet får en egen kvote, og vanligvis er mye av den brukt nettopp i OL-byen fra 1994. Norge har for øvrig syv verdenscuprenn i hopp denne sesongen: To på Lillehammer, Vikersund og Holmenkollen, og ett i Trondheim.

Er fortsatt veldig motivert

— Jeg er spent, sier Hilde, som fortsatt er på Toppsatsingslaget, men som vil bli en fast del av verdenscuplaget dersom han leverer.

Han likte ikke å bli satt ut av laget i mai, men føler at vrakingen kan ha hatt noe for seg.

— Det svaret får jeg aldri, sier han.

I sommer var ikke hoppingen særlig god. Da fikk han beskjed av trener Roy Erland Myrdahl om at han måtte snu på flisa -Jeg måtte legge om teknikken, og det tok lenger tid enn jeg trodde.

- Tenkte du noen gang på å legge opp?

— Nei, aldri. Jeg vil bevise at jeg kan komme tilbake, sier han.

Nå har askerbøringen fra sitt lokale idrettslag og Kollenhopp fått noen hopp på snø, og selv om Hilde ikke er i sin beste form, er han på vei.