Tysklands landslagskaptein Michael Ballack risikerer en bot på 60 000 euro (480 000 kr) fordi han ikke fortalte tollerne at han hadde handlet en håndveske til 2000 euro til samboeren. Assistenttrener Joachim Löw må klare seg uten lappen en måned etter at han ble tatt i radarkontroll.

Ballacks selvmål skjedde da han kom hjem fra Bayerns treningsleir i Dubai 16. januar. I et av de mange innkjøpsparadisene i Dubai, kunne han ikke dy seg, og handlet en lekker veske til samboeren Simone Lambe. Da Lufthansa-maskinen landet i München, gikk han på grønt, men ble stoppet. Det var ingen vei tilbake, regningen kom på 380 euro (3040 kr) for 16 prosent moms og 3 prosent tollgebyr. Ballack nektet å betale, og nå trues han av statsadvokaten med 12 dagsbøter av 5000 euro.

Landslaget pusser formen i en treningsleir i Genève, og talsmannen i det tyske fotballforbundet sier det slik: — Etter våre informasjoner er ikke denne saken avsluttet. Derfor tar vi heller ikke stilling til saken.

Ballack eneste vei ut av uføret er å betale de vel 3000 kronene selv om fortballstjernen har nok av penger til å betale 480 000 kroner.

Problemer med å komme seg rundt før VM har neppe assistenttrener Joachim Löw. Etter norske forhold slapp han greit unna da han gikk i politiets garn på motorveien ved Köln. Han ble tatt i 134 kmt i 100-sonen, og fikk en bot på 100 euro (800 kroner). Førerkortet sitter løst når det går riktig fort, og han må klare seg uten lappen i en måned.

— Sjeftreneren hadde bedt meg komme tidsnok til en kamp i Frankfurt, unnskylder Löw seg, men legger til: - Jeg trenger ikke førerkort under VM. Tysklands største avis Bild håper for sin del at spillerne er like raske på banen som assistenttreneren er på motorveien.