Flere sentrale Oilers-spillere fikk bli igjen hjemme i Stavanger da seriemesterne dro til Kongshallen og oppgjøret mot tabelljumbo Kongsvinger torsdag kveld. Og Oilers hadde også relativt små problemer med å slå vertene, til tross for en god del rusk i maskineriet.

Og det tok bare 2.13 av 1. periode før Petter Røste Fossen sendte Oilers i ledelsen. Kongsvinger utlignet til 1-1 ved Kim André Fremming bare et halv minutt senere og ga vertene en oppmuntring. Oilers brukte hele ni minutter på å ta tilbake ledelsen, men etter at Tommy Kristiansen sendte Stavanger-laget foran med 2-1 etter 11.08, klarte aldri Kongsvinger å komme tilbake.

Hjemmelaget ga imidlertid aldri helt opp, og selv om Jean-Michel Daoust økte til 3-1 for Oilers i power play snaut 15 minutter ut i comebacket sitt, startet Kongsvinger midtperioden med å redusere til 2-3 i overtall ved Victor Zetterberg etter 25.36. ## Dominerte fullstendig

Christian Dahl-Andersen og Dan Kissel økte til 2-4 (overtall) og 2-5 etter henholdsvis 26.54 og 31.29, før samme Zetterberg sørget for en ny redusering til 3-5 etter 36.42. Oilers dominerte stort i første halvdel av oppgjøret, selv uten Henrik Solberg, Nick Plastino, Ruben Smith og Peter Lorentzenm og skuddstatistikken for de to første periodene var 8-20 og 9-17.

Fem minutter ut i tredjeperioden ville også Mathias Trettenes tegne seg på scoringslisten. Christian Dahl-Andersen gjorde et solid forarbeid, og spilte pucken ut igjen til Trettenes, som satte 3-6 utagbart i mål etter 45.13. Utover i perioden ble slitne Kongsvinger-spillerne stadig hengende på etterskudd, og en knallhard takling fra Tommy Kristiansen sørget for å sende Oilers-spilleren i dusjen med en to + ti minutters utvisning for hodetakling. Også vertenes Henrik Olsèn måtte gå i garderoben på grunn av reaksjonen mot dommerne etterpå.

Drøyt seks minutter før slutt satte Martin Blakseth Huse inn 3-7, men også denne gangen maktet Kongsvinger å redusere på ny etter en flott scoring signert Preben Birkeflot til 4-7 etter 55.15. ## Avsluttet målfesten

Og Kongsvinger var slett ikke ferdig. Et særdeles sløvt Oilers-mannskap, med en lite opplagt Henrik Holm bakerst, lot hjemmelaget pynte ytterligere på resultatet da Simen Nielsen satte inn 5-7 bare 20 sekunder før slutt.

Flere mål ble det ikke, og dermed tok Oilers en oppskriftsmessig seier etter en rotete og nokså svak kamp. Total skuddstatistikk ble 31-56, med 14-19 i den tredje og siste perioden.

Det er for øvrig verdt å merke seg at Kongsvinger holdt Oilers til uavgjort 2-2 både i andre og tredje periode.

— Det var en seier, men ikke så mye mer enn det. Det er ikke viktig for oss å ta poeng lenger, men i kveld er det bare poengene vi tar med oss. Det er nesten synd å si det, men vi merket godt at kampen var uten betydning og gjorde bare det vi måtte for å vinne, sier vikarierende Oilers-kaptein Dennis Sveum til Aftenbladet.

Noe helt annet i helga

Han håper folk har forståelse for at spillerne slapp seg litt nedpå i bortekampen mot tabelljumboen.

— Kongsvinger gjorde en kjempeinnsats og spilte med hjertet utenpå drakta, mens vi til tider var veldig slurvete. Vi hadde nok følelsen av at vi kom til å vinne uansett, men Kongsvinger skal ha all ære for en god prestasjon, sier Sveum.

Han lover at Oilers-fansen får se et helt annet lag hjemme i DNB Arena lørdag.

— Vi har gledet oss til VIF-kampen hele uka, og bare ønsket å bli ferdige med Kongsvinger. Selv om serien er avgjort betyr de siste to kampene mot Vålerenga og Lørenskog mye. Det er to lag som vi stort sett alltid har møtt i sluttspillet, og vi ønsker helt klart å sette standarden overfor dem begge, sier Oilers-backen, som ikke frykter at spillerne skal ha problemer med å gire seg opp til lørdagens hjemmekamp.

— Vi vil aldri vise oss fra en dårlig side på hjemmebane, spesielt ikke mot rivaler som VIF og Lørenskog. Det handler om å markere seg før sluttspillet, sier Sveum.

Vi fulgte kampen