Angriperne har vært i kjempeform denne sesongen. Lewandowski står med ti mål, mens Aubameyang har ni nettkjenninger på de første sju ligakampene.

I serien har søndagens verter, Bayern München, et forsprang på fire poeng. Om Borussia Dortmund slår serielederen vil de ta kraftig innpå, men med tap vil det bli svært tøft å ta igjen sju poeng. Forrige sesong tapte Bayern kun fem kamper og tre av nederlagene kom da tittelen var sikret. Mye kan stå på spill for Dortmund i München søndag.

Målrikt?

Med to scoringskåte måljegere på banen kan det bli et morsomt og målrikt oppgjør. Lewandowski har skapt store overskrifter med sju mål i serien på de to siste kampene, i tillegg til hattrick i mesterligaen mot Dinamo Zagreb tirsdag.

— Han er i en utrolig form og har hatt en ubeskrivelig uke. En spiss som Lewandowski trenger ingen oppmuntring, sa Bayern-kaptein Phillip Lahm.

Om Lewandowski virkelig har funnet godformen de siste oppgjørene, har Aubameyang hatt den hele sesongen. Landslagsspilleren fra Gabon har scoret i alle sesongens runder. Han scoret også i de to siste oppgjørene forrige sesong, noe som gjør at Dortmund-spilleren står i målprotokollen i ni seriekamper på rad.

— Det å score mål gjør meg god. Som spiss er min jobb å score mål og jeg er veldig glad for at jeg gjør det, sa Aubameyang.

«Lewangoalski»

Da Lewandowski satte sine to nettkjenninger mot Mainz forrige runde, laget han sitt 100. og 101. mål i den tyske eliteserien. Den utrolige statistikken har gitt toppscoreren kallenavnet «Lewangoalski» i Tyskland.

Målmaskinen har tidligere spilt for nettopp Dortmund. Da satte han rekorden med mål i flest kamper på rad i den tyske ligaen. I 2012/13-sesongen tegnet 27-åringen seg på scoringslista i 12 serierunder uten stopp.

Denne rekorden ønsker naturlig nok Aubameyang å slå, men i München venter en tøff nøtt. Den regjerende seriemesteren har vært bunnsolide bakover og kun sluppet inn tre mål. Spissen må levere fra øverste hylle mot Pep Guardiolas defensive mur.

Forsvaret som hamler opp med motstanderens spiss best, stikker trolig av med tre poeng i den tyske klassikeren. (©NTB)