Det er «hur roligt som helst» å være norsk i Hammarby i kveld.

Fredag kveld var det duket for bunnoppgjør mellom hjemmelaget Hammarby og dumpekandidat Åtvidaberg i Allsvenskan. Første omgang forble målløs, men da nordmennene på banen begynte å vise seg fram, rant målene inn.

— Kjentes som alt fungerte

53 minutter var spilt da Mats Solheim satte inn 1-0. Den tidligere Sogndal-spilleren kom til Hammarby fra Kalmar før denne sesongen, og har spilt 22 kamper fra start denne sesongen. Kveldens mål var hans andre for sesongen.

Men det skulle bli mer å juble for for nordmennene. Rogalendingen Fredrik Torsteinbø nøyet seg ikke bare med å stange inn 2-0 åtte minutter etter at han hadde assist på Solheims mål som sendte Hammarby i ledelsen. Han satte også spikeren i kista med 3-0. — Første omgang i dag er noe av det dårligere vi har gjort i år. I andre omgang er vi bedre. Da kjentes det som alt fungerte, sa Torsteinbø til CMore ifølge Aftonbladet.

De to målscorerne var ikke de eneste nordmennene som kom i fokus. Under kampen fikk Tor Øyvind Hovda en stygg albue i fjeset fra Hammarbys Imad Khalili. Khalili fikk gult kort etter situasjonen, men CMores ekspert mente det burde vært av en annen valør.

— Rødt kort!

— Det der skal være rødt kort. Han blir holdt og blir irritert. Den albuen er tydelig, sa CMore-ekspert Pelle Holm ifølge Expressen.

Hammarby-spilleren sa seg uenig etter kampen.

— Det er absolutt ingen albue mot ansiktet. Hovda er på meg og jeg forsøker bare å rive meg løs, sier han.

Uansett kunne Khalili juble sammen med sine norske lagkamerater. Hammarby har så godt som sikret plassen i Allsvenskan med 11 poeng ned til nedrykk. For Tor Øyvind Hovda og Åtvidaberg blir det nok en tur ned i Superettan.

Sammen med de to norske målscorerne var også norske Lars Sætra på banen fra start for Hammarby. Jan Gunnar Solli og Lars Fuhre satt på benken gjennom hele kampen.

— Det var en viktig seier og deilig for selvtilliten. Nå kan vi nyte resten av sesongen, sa Torsteinbø til SVT.