På tampen av sommeren var frustrasjonen stor over elementære forsvarsfeil. I en lagdel nærmest uten konkurranse ble det stadig gjort personlige feil som fikk avgjørende betydning. Viking gikk da til aksjon, og leide inn den finske midtstopperen/venstrebacken Toni Kallio. Etter dette har det blitt høst, men Kallio har vi ikke sett noe til.

Kallio kom med anbefalinger fra både Roy Hodgson og Erik Nevland som kjente finnen fra Fulham-tiden. En var bekymret for formen til Kallio, men så vidt jeg vet ble det kjørt en rekke tester på finnen før leiekontrakten ble skrevet.

Det kan godt være at Kallio ødela sjansen sin da han pådro seg direkte rødt for Viking 2. Kortet førte til karantene, og han var uaktuell til neste kamp mot RBK. I stedet ble Idridi Sigurdsson flyttet ut på venstrebacken, og Horn tok midtstopperplassen. Disse spillerne har beholdt plassen etter kampen i Trondheim, og Kallio har kun fungert som back up.

Tv2 sporten og Frode Olsen har laget en sak der de setter lånekostnadene til Kallio opp mot sparkingen av Roger Nilsen. Det er klart det virker absurd at Viking skal betale høy lønn til en innlånt spiller som ikke benyttes, mens det skal spares der Viking hevder de skal bli best i landet – nemlig på talentutvikling.

På den annen side er det veldig lett å være etterpåklok. Både lånet av Gislason og Kallio fremsto som nødvendige i øyeblikket. Gislason var en suksess, Kallio er foreløpig en fiasko. Den sportslige ledelsen har ikke sagt et kvekk om Kallio den siste tiden, så om han vurderes for neste sesong vet vi ingenting om.

Noen vil mene at lånet av Kallio er enda en spiker i Østenstads kiste. Jeg mener derimot at Kallio er et eksempel på hvordan tilfeldighetene spiller inn. Hadde han ikke pådratt seg rødt i rekruttkampen, så hadde han kanskje spilt resten av høsten for Viking. Nå grep andre sjansen, og Kallio sitter på benken. Hørt den historien før?

Hva mener du: Feilgrep å hente Kallio? Feil å sparke Roger Nilsen?

HP