Den andre kampen til Viktor Hovland utviklet seg nemlig til litt av et drama. Han og partner Tyrrell Hatton tok umiddelbart ledelsen mot Justin Thomas og Jordan Spieth, før det bølget frem og tilbake i store deler av kampen.

Team USA tok så initiativet og var to hull opp, før Hatton og Hovland utlignet.

Dermed var det likt før det aller siste hullet. Der så det ut til at USA skulle snappe seieren, men Viktor Hovland reddet et halvt europeisk poeng med en fenomenal putt fra 8–9 meter. Thomas’ korte putt som var igjen holdt bare til et halvt amerikansk poeng.

– For en stjerne vi har fått, jublet Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.

– Viktor Hovland er verdens beste golfspiller, skriver CBS-journalist Kyle Porter på Twitter.

Se den avgjørende putten her.

– Det var på tide at en ball rullet inn, sier Hovland om avslutningen på den andre kampen.

Både han og partner Hatton måtte nemlig se flere baller stryke hullkanten denne fredagen.

– Jeg synes vi spilte god golf i dag. Det samme gjorde amerikanerne, de presset oss hele veien. Det var enormt for laget å klare den putten på det aller siste hullet, sier Hovland.

Se intervjuet her.

– Det var en tøff kamp, men vi ga oss selv muligheter hele veien og til syvende og sist er vi fornøyde med et halvt poeng, sier Hatton.

Europa har fått en fantastisk start på Ryder Cup og leder 6,5–1,5 før spillet fortsetter lørdag morgen. USA har fortsatt ikke vunnet én kamp.

Det er 20 poeng igjen å spille om. Europa trenger 14,5 poeng for å vinne. Skulle europeerne fortsette i samme stil lørdag, vil mye være avgjort før søndagens avsluttende 12 singlekamper.

Søndag morgen skal Hovland igjen spille sammen med svenske Ludvig Åberg – denne gangen møter de verdensener Scottie Scheffler og Brooks Koepka. De to går ut i den andre kampen, akkurat som fredag morgen, da Hovland/Åberg vant lett over Brian Harman og Max Homa.

Rory McIlroy og Tommy Fleetwood åpner, klokken 07.35, mot Justin Thomas og Jordan Spieth. De to siste oppgjørene lørdag morgen er Shane Lowry/Sepp Straka (Europa) mot Max Homa/Brian Harman og Jon Rahm/Tyrrell Hatton (Europa) mot Patrick Cantlay/Xander Schauffele.

– Det har vært helt barneskirenn den første kampen her, sa Viaplay-ekspert og golfspiller Espen Kofstad etter at Hovland og svenske Åberg vant sin første kamp i Ryder Cup.

Samtidig som Hovland og Åberg gjorde sin jobb, gjorde resten av Team Europa det samme og sørget for at USA tapte samtlige kamper i åpningsrunden.

Det var første gang i historien at Europa ledet 4–0 etter morgenøkten på dag én av Ryder Cup.

Etter Hovlands utslag på Marco Simeone-banen en drøy time utenfor Roma sentrum, sendte Åberg ballen inn på green.

Det var fortsatt langt igjen til hullet, men da vartet Hovland opp med en chip rett i hullet.

– Det var enormt viktig å sette chippen så vi fikk en bra start, sier Hovland.