– Ryder Cup er gigantisk. Det er målet for alle å komme inn på de lagene, og da har man lykkes, sier Eurosport-kommentator og tidligere golfproff Per Haugsrud til VG.

CNN, BBC, Sky Sports, Sports Illustrated, The Sun, Daily Mail, talkSPORT, ESPN, USA Today, spanske AS, italienske Il Messaggero og mange andre – overalt vinkles Ryder Cup på den norske golfprofilen.

«Hovland ble hovedpersonen på trening med sin «hole-in-one». Nå er håpet at Hovland skal gjenta suksessen i konkurransen og vinne Ryder Cup-trofeet tilbake til Europa,» skriver Il Messaggero.

«Viktor Hovland blir en av de viktigste brikkene for Europa i denne 44. utgaven av Ryder Cup. Den 26 år gamle nordmannen gledet tusenvis av fans som nøt treningsdagen,» skriver AS – og fortsetter:

«Etter å ha sett Hovlands spill på trening, er det ikke lenger noen tvil for Europa-sjef Luke Donald at han skal bruke Hovland både i foursome og fourball,» fastslår den spanske avisen.

Fredag morgen starter Ryder Cup – den klassiske duellen mellom Europa og USA. Den spilles annethvert år, annenhver gang i Europa og USA. Amerikanerne har ikke vunnet på europeisk jord siden 1993.

Om det ikke var nok Viktor Hovland-feber fra før, slo nordmannen en vanvittig hole-in-one under torsdagens oppladning til den tradisjonsrike turneringen:

Da VG ringer Haugsrud, har han ikke fått med seg det spinnville slaget.

– Han skal liksom alltid gjøre et eller annet, han. Det er noe helt spesielt med Viktor Hovland. Det er jo synd at det var innspillingsrunde, men likevel. Det er helt komisk, sier Haugsrud.

Hovland er i gang med fredagens spill i Ryder Cup, og vartet opp med dette utrolige slaget på det første hullet:

Sist gang turneringen ble arrangert i 2021 var Hovland debutant i Ryder Cup, og Europa-laget ble slått hele 9–19. Nordmannen vant ingen av sine fem kamper den gang.

Golfesset mener han er mye bedre forberedt foran årets utgave.

– Med all jobben jeg har lagt ned for å forbedre nærspillet og alt jeg har oppnådd, er jeg mye mer selvsikker og klar for oppgaven nå, sier Hovland på en pressekonferanse i Roma i forkant av turneringen.

SVORSK DUO: Viktor Hovland og Luvig Åberg (t.h.) utgjør duoen når Ryder Cup starter fredag morgen. Foto: ChristerHoglund/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

– Man skal ikke legge for mye i det slaget, men han er stabiliteten selv. Jeg tror de elleve andre på laget krangler om hvem som skal få spille med ham, og jeg tror han er førstevalget. Også foran Rory McIlroy, mener Haugsrud.

– Hovland er så utrolig stabil. Det er en trygghet man har der. Det er ingen som slår McIlroy på sitt beste, men han gjør for mange enkle feil. Det gjør ikke Hovland. I Ryder Cup-formatet, hvor man spiller to og to, så er det ganske greit å ha en man kan stole på, for å si det sånn.

Europa-sjef Luke Donald har valgt å sette Hovland i par med den svenske kometen Ludvig Åberg fredag morgen. De to skal spille foursome mot de amerikanske Ryder Cup-debutantene Max Homa og The Open-vinner Brian Harman.

  • Foursome betyr at lagenes to spillere slår ut på annethvert hull, og slår deretter annethvert slag på samme ball frem til ballen er i hullet. Det er dermed kun to baller i spill.

Dette sier Hovland om Åberg: