LENZERHEIDE (adressa.no): To ganger har hun endt på andreplass i sammendraget. I fjor måtte hun droppe Tour de Ski på grunn av hjerterytmeforstyrrelser. I år har Marit Bjørgen alle tiders mulighet til å bli den første norske utøveren som vinner Tour de Ski sammenlagt, i og med at Charlotte Kalla og Justyna Kowalczyk ikke deltar.

Kjente smertene før prologen

Nå spøker det for for Bjørgens seiersdrøm. Landslagstrener Egil Kristiansen er ikke trygg på at skidronningen blir frisk nok til å kunne gjennomføre de siste etappene etter at hun med magesmerter i dag ble slått ut av kvartfinalen i sprinten i Lenzerheide.

— Jeg tør ikke å spå noe som helst før vi ser utover ettermiddagen og kvelden hvordan det går, sier Kristiansen til adressa.no.

Bjørgen signaliserte tidlig på dagen, allerede før prologen, at noe var galt. Etter den tidlige exiten i sprintfinalen brast hun i gråt i målområdet, gikk rett forbi pressen og inn i den norske smøretraileren. Først etter et kvarters tid kom Bjørgen ut igjen.

Hun var da ved godt mot.

Klarte ikke varme opp skikkelig

— Jeg følte meg ikke helt i hundre og klarte ikke å gi alt. Jeg klarte ikke å varme opp skikkelig, forklarte Bjørgen til adressa.no.

Hun har fortsatt tro på Tour de Ski-seier.

— Det er ikke farlig med tanke på Touren videre. Nå skal jeg komme meg på hotellet og få i meg næring. Jeg får legge meg i senga og så blir jeg klar til i morgen.

Egil Kristiansen forklarer at denne type magesmerter er noe Bjørgen ikke har hatt tidligere i konkurransesituasjon. På grunn av at OL kun er noen uker unna sier han at terskelen for å hoppe av Tour de Ski kan bli lavere enn normalt.

Tror det går raskt over

— Vi må ikke miste fokuset på det viktige i vinter. Det skjer noe i februar som er viktigst. Vi må ha det i bakhodet. Vi må være kloke, sier landslagstreneren.

Landslagslege Dag Lunder sier at mageproblemene sannsynligvis er noe som vil gå fort over.

— Foreløpig er det ingen fare med tanke på det som skal skje videre, sier Lunder til adressa.no.