LENZERHEIDE (adressa.no): Dagens Tour de Ski-etappe tok en uventet vending, da Marit Bjørgen overraskende røk ut allerede i kvartfinalen.

Bjørgen er sammen med Therese Johaug den klart største favoritten til sammenlagtseieren.

Hadde magesmerter

I kvartfinalen ble Bjørgen nummer tre og røk ut. Mens hun pratet med landslagslege Dag Lunder og det norske trenerteamet etter målpassering, strømmet tårene på. Hun forlot stadionområdet gråtende, uten å prate med pressen.

Bjørgen dro deretter inn i den norske smøretraileren for å bearbeide skuffelsen. Årsaken til den tidlige sprintexiten skyldtes magesmerter.

Etter et kvarters tid kom hun ut av traileren og pratet med adressa.no:

Visste at hun slet

— Jeg følte meg ikke helt i hundre og klarte ikke å gi alt. Jeg klarte ikke å varme opp skikkelig, forklarer Bjørgen.

Allerede før kvartfinalen var det norske teamet klar over at Bjørgen ikke hadde en perfekt dag.

— Jeg kom bra ut av dette likevel, mener Bjørgen og fastslår at hun fortsatt har tro på Tour de Ski-seier.

Frykter ikke for resten

Etter en kort prat ble hun fraktet videre til det norske løperhotellet. Skidronningen skal bruke nyttårsaften til å hvile og få i seg næring.

— Det er ikke farlig med tanke på Touren videre. Nå skal jeg komme meg på hotellet og få i meg næring. Jeg får legge meg i senga og så blir jeg klar til i morgen, sier Bjørgen til adressa.no.

I morgen er det klassisk fellesstart i Lenzerheide.

Landslagstrener Egil Kristiansen var blant dem som ga Bjørgen trøst og pratet med henne etter løpet.

— Hun hadde småsting i magen og var ikke helt i form i dag. Det var det som var en liten årsak til dette, tror jeg. Hun var ikke helt til stede for å prestere i sprint, sier Kristiansen.

Mat og avslapping

Mens Bjørgen er klar på at dagens smell ikke vil gå utover sammenlagtmulighetene hennes, fremstår treneren litt mer usikker.

— Vi får se på hvordan det blir med Touren videre. Dette kan gå fort over eller det kan ta lenger tid. Vi får se. Nå handler det om å få i seg næring og slappe av, sier Kristiansen.

Marit Bjørgen har flere ganger vært nær ved å gå til topps i Tour de Ski, men frem til nå aldri klart det. I år har hun bedre sjanser enn noen gang, i og med at de tøffeste konkurrentene, Charlotte Kalla og Justyna Kowalczyk, ikke deltar.