Politiet i Mjøndalen gjør seg klare for kamp. Foto: Geir Martin Strande

I Mjøndalen er det ikke bare laget og publikum som er klar for kamp.

— Vi har et betydelig opplegg når det gjelder sikkerhet. Dette er litt nytt for oss. Her i Mjøndalen har vi vært forskånet for denne type forberedelser i så stor grad som nå, sier sikkerhetssjef Svein Erik Gevelt i Mjøndalen.

Følg kampen på bt.no: Chat med Doddo under Mjøndalen - Brann

Da Brann spilte borte mot Haugesund ble en av bussene fra Bergen beordret om å snu. Her satt det såkalte høyrisikosupportere, og de fikk politieskorte tilbake til Bergen sentrum politistasjon. Da Brann tok imot Mjøndalen søndag fikk tre av disse supporterne forbud mot å dra inn til sentrum og områdene rundt Stadion.

God kontakt med politiet

— Vi møtte både politiet og de sikkerhetsansvarlige i Brann på søndag. Vi har god kontakt med dem, sier han.

De har i følge den sikkerhetsansvarlige svært mange flere vakter enn normalt, og er i tett dialog med politiet.

Video: Dette sier bergenserne før den avgjørende kampen

Geveit, som også er innsatsleder i søndre Buskerud politidistrikt, tror de har god kontroll før dagens oppgjør. Han sier at både Mjøndalen og politiet jobber aktivt for å skaffe seg informasjon.

— Vi ønsker å lage et arrangement som er trygt for alle. Det som skjer på banen bestemmer jo hvem som er blid og hvem som er lei seg etter kamp. Vi vet også at det finnes elementer som forsøker å ødelegge. Derfor er sikkerheten generelt og sikkerhetskontrollen ved inngangene skjerpet.

— Det burde være helt unødvendig, men sånn er det dessverre blitt.