Både Petter Vaagan Moen og Morten Berre fikk store sjanser til å avgjøre kampen i den andre omgangen, men det var kun Anders Østli og Torgeir Børven som maktet score i lokalderbyet på Ullevaal Stadion.

Østli-scoring sendte fansen ut på banen

Lillestrøm startet friskt og Bjørn Helge Riise sendte Gudmund Taksdal Kongshavn ut i full strekk i innledningen.

Etter 12 minutter ble Lillestrøm tildelt frispark ute på den høyre kanten. Med en presis serve lyktes det Petter Vaagan Moen å finne midtstopper Anders Østli inne i feltet. Fredrikstad-gutten fikk god dreis på headingen som forsvant inn hjørnet baken sjanseløs Kongshavn i Vålerega-målet.

Noen ivrige Lillestrøm-supportere reagerte med å forsøke å storme banen i jubelrusen, og ble belønnet med å bli geleidet ut av Ullevaal Stadion.

Børven utlignet før pause

Etter scoringen tok Vålerenga mer over banespillet, uten at tempraturen på banen overgikk trykket fra de to lags supportere på tribunen. Lillestrøm-keeper Kenneth Udjus ble satt på prøve flere ganger og tilslutt satt utligningen for vertene

Fem minutter før pause fikk Daniel Fredheim Holm god plass i mellomrommet foran Lillestrøms forsvarsrekke. Vålerenga-kapteinen snudde seg rundt og fikk spilt gjennom Torgeir Børven som satt ballen inn i det høyre hjørnet.

Ampert etter pause

Nicolai Høgh var nær ved å sette inn 2-1 for hjemmelaget, men avslutningen fra midtstopperen forsvant over Lillestrøm-målet like før pause.

I den andre omgangen var det et høyere tenningsnivå, slik man kan forvente seg i et lokalderby. Dommer Dag Vidar Hafsås måtte dele ut tre gule kort i løpet av ni minutter i innledningen av den andre omgangen.

Store sjanser til begge lag

Lillestrøm presset for å få ledermålet. Petter Vaagan Moens avslutning hadde retning mot det venstre krysset, men med et tigersprang hentet Kongshavn frem en fantastisk redning da det var spilt 70 minutter.

I en spennende andre omgang satt de fleste med en følelse av dette skulle bli avgjort før det var spilt 90 minutter. Morten Berre var centimetere unna å gjøre 2-1 etter 77 minutter. Dessverre for Vålerenga sto tverrliggeren i veien for Berres forsøk.