VALLE (aftenposten.no): I kveld starter Gudmund Taksdal Kongshavn mot Lillestrøm på Ullevaal.

Før sesongen var det få som regnet med at Kongshavn ville få rollen som førstekeeper. Men 22-åringen har vunnet kampen mot keeperveteran Lars Hirschfeld.

— Jeg fikk mer troen da jeg så at Kjetil ble ansatt. Jeg vet at han er en trener som tar de valgene han mener er best, uten å bry seg om hva andre mener. Jeg tenkte at hvis jeg kunne vise meg frem i vinter ville jeg få sjansen, og det gjorde jeg. Jeg er veldig glad for at jeg har fått denne muligheten av Kjetil, sier Kongshavn til aftenposten.no.

Han fortsetter:

- Jeg har fått vist en del av hva jeg kan, men har fortsatt en del å utvikle meg på. Potensialet er stort.

- Overdreven ros

Kongshavn trekker spesielt frem tre forbedringsområder:

— Jeg har kanskje litt å gå på når det gjelder taktiske valg. Jeg kan bli tryggere på å bruke begge bein. Og jeg må tørre å bli enda mer offensiv i feltarbeidet. Å redde skudd er jeg relativt god på, men jeg kan forbedre meg også der.

I et VIF-lag litt i mangel på profiler har Kongshavn stått frem som et friskt pust. Kongshavn er blitt hyllet etter flere solide kamper. Selv mener han at noe av rosen er overdrevet.

- Noen overdriver litt. Jeg har gjort det bra, men føler selv at jeg har mye å gå på. Jeg prøver ikke å tenke så mye på hva folk mener, men fokuserer på det jeg skal gjøre i hverdagen, Da skal jeg bli veldig god , slår Kongshavn fast.

- Ekstra trykk

Han mener at Vålerenga har tatt store steg i løpet av sesongen.

— Vi fremstår som et mye bedre lag nå enn i begynnelsen av sesongen. Jeg har veldig stor tro på at vi får en god høst, og så skal vi jobbe godt i vinter. Jeg føler at vi har noe fint på gang, sier Kongshavn.

Som gleder seg vilt til kveldens oppgjør mot Lillestrøm:

— Det er ekstra trykk på tribunen, og du merker at det er mye mer engasjement rundt. Jeg er veldig glad for at jeg spiller for en klubb der jeg kan være en del av det. Det er ikke alle lag som har disse kampene, så det gleder jeg meg til, sier Gudmund Taksdal Kongshavn.