Med kontinuitet som en av grunnverdiene i klubben ba Per Joar Hansen klubben spørre seg selv etter sparkingen i går:

Kontinuitet — hvor godt står den verdien egentlig klubben?

— Tilbudt å forlenge kontrakten

For tre-fire måneder siden fikk den tidligere RBK-treneren inntrykk av at denne kontinuiteten lå godt plassert i hans kontrakt og stilling. For på pressekonferansen i går hevdet «Perry» at han ble tilbudt forlengelse av kontrakten sin.

— 23.03 ble jeg evaluert og vurdert så god at jeg ble tilbudt å forlenge kontrakten min. Samtidig fikk Bård Wiggen forlenget sin kontrakt. Han har også fått sparken i dag, sa han på pressekonferansen i Meråker mandag ettermiddag.

- Det er feil

Denne påstanden ble Koteng konfrontert med på RBKs pressekonferanse mandag kveld.

Først var det Hoftun som fikk spørsmålet, men Koteng insisterte på å svare uten å la Hoftun komme til.

— På en sånn vanskelig dag som det har vært for Perry og for oss, så er det ikke alltid at alle opplysninger som kommer frem er sanne, påpekte Koteng.

Så det er feil at han ble tilbudt å forlenge sin kontrakt i mars?

- Ja, det er feil. Sannheten er at vi ikke var avvisende til å forlenge kontrakten, men vi tok forbehold om masse ting, sa Koteng før temaet gikk over på noe annet.

— Hvis forlengelse skulle bli et tema

Dagen etter sparkingen står fortsatt Koteng fast på sine uttalelser om Perry ikke forteller sannheten.

— Han påstår selv at han fikk et tilbud om forlengelse, men det stemmer ikke. Jeg spurte ham om hva han tenkte om tiden etter 2015, forteller Koteng.

Kontrakten til Perry løp egentlig frem til og med 2015-sesongen.

— Jeg forklarte at hvis forlengelse skulle bli et tema, måtte vi ha det klart allerede etter 2014-sesongen. Jeg fortalte ham at den praten vi hadde var uten at temaet var luftet verken med styret eller Erik (Hoftun). Jeg ville høre hva han tenkte om det, sier Ivar Koteng.

- På tide at de ser seg selv i speilet

I dag modererer den tidligere RBK-treneren seg noe.

— I min logg for sesongen 2014, skjedde det før treningskampen mot Stabæk 23.3. Ivar (Koteng) kom opp til meg før spillermøtet i Abrahallen. Intensjonen/ambisjonen var å få på plass en forlengelse til sommeren, skriver Hansen i en tekstmelding til adressa.no.

På pressekonferansen mandag nevnte Hansen flere ganger den evalueringskulturen som han mente har vokst frem i klubben. Med fire-fem trenere på nesten like mange år mener han at flere burde evaluere seg selv.

— De som evaluerer de trenerne, har evaluert seg videre. Kanskje det er på tide at de som evaluerer ser seg selv i speilet og vurderer den jobben de har gjort?

Videre påpekte at han organisasjonen i klubben gjør at turbulens blir resultatet over tid.

— Strukturen i klubben må endres. Det er jeg veldig klar på. En klubb som Rosenborg må ha en som er ansvarlig for alt. Den personen må det fulle ansvaret for kjøp og salg, medier, ledelse - en person som spillerne kan forholde seg til enhver tid. I dag er det uklare ansvarsforhold, noe som gjør at det blir luddent lederskap over tid, fortalte Hansen om RBKs ansvarsfordeling.

PS! Rosenborg opplyser overfor adressa.no at de fortsatt er i dialog med Bård Wiggen om hans oppgaver fremover. Wiggen selv vil ikke kommentere saken.