LILLEHAMMER (Aftenposten): Heidi Weng (24) hadde fått beskjed om å ta et norsk flagget på oppløpet og vaie med det inn mot mål. Hun turte ikke.

Løperen fortalte det etter at hun kom i mål på stafetten, der hun avsluttet to minutter før neste kvinne fra Finland.

— Når man heter Heidi Weng og gjør så mye rart, er det best å komme seg i mål og få en klem der, sier hun.

Slik så det ut da Marit Bjørgen gikk i mål på stafetten i Falun-VM. Heidi Weng skulle gjøre det samme på Lillehammer, men det ble ikke noe av. Foto: NTB scanpix

Weng hadde hendelsen i Kuusamo friskt i minnet, der hun avsluttet løpet da det var én runde igjen.Den norske jenta lå på bakken og trodde hun hadde vunnet, men så viste det seg at konkurrentene fortsatte i sporet. Det ble en hendelse som fikk frem tårene, men som Egil Kristiansen sier:

— Alt sånn er hun og vi nødt til å legge bak oss.

– Kanskje den kjedeligste sisteetappen noensinne

Ellers er Weng kjent som utøveren på det norske laget som kan være i sin egen verden, glemme ting og ikke være på plass når hun skal. Hun har også sjarmert det norske folk ved å bruke utrykket «Bøye seg i støvet» feil. Weng ville bøye seg i hatten, og slik blir det oppslag av.

— Det var kanskje den kjedeligste sisteetappe - ankerkvinnen – som har vært. Jeg hadde planlagt at jeg kunne gjøre noe hvis jeg slapp å spurte, men jeg kom meg til mål, jeg, sier Weng.

Alle slet nedover

Løypa var glatt og litt farlig, spesielt nedover. Det mente alle jentene på laget. Weng følte seg utrygg da hun skulle sette utfor.

— Jeg tenkte at her er det bare å stå på bena. Stilkarakteren nedover var lik null, oppover var det veldig mye bedre, sier Weng, som ikke ble truet på noen måte i denne stafetten.

Hun visste at sisteetappe kan være utfordrende, men Egil Kristiansen hadde stor tro på løperen fra Enebakk.

— Hun er vår beste avslutter. Det var et riktig valg, sier han.