TIL-målvakten ble søndag kåret til banens beste av begge Tromsø-avisene da TIL avsluttet sesongen med 1-0-seier mot Haugesund.

— Hvorfor er Benny Lekström uten kontrakt? Svein-Morten (Johansen, sportssjef i TIL, journ. anm.), ta en prat før flyttebilen kommer, skrev supporterleder i Isberget, Alf Edvard Masternes på Facebook etter kampen.

Oppreisning

For én måned siden ble det kjent at TIL og Lekström ikke ville skrive en ny avtale.

På det tidspunktet hadde ikke Lekström vært på banen siden en serie med tabber i vår, som kulminerte med at han ble byttet ut etter 26 minutter da TIL lå under 0-2 i bortekampen mot Start 3. mai.

Etter det har keeperen spilt årets tre seriekamper, hvor TIL har tatt seks poeng, og kun sluppet inn to mål.

— Det er samme som sist han stod uten kontrakt. Da stusset jeg litt på hvorfor han ikke hadde fått kontrakt. Jeg mener at han er en god keeper og en fantastisk person i tillegg. Det tror jeg er viktig å ha i en spillergruppe, utdyper Masternes til iTromsø.

— Vi har bare én keeper igjen på kontrakt for neste år. Vi må ut i markedet for å finne en ny keeper. Det er en for stor risikosport. Det handler først og fremst å se på keeperen vi har nå. Det er Benny. Jeg mener at selv om han har vært uheldig i noen kamper, så vet i hvertfall hva vi har, fortsetter supporterlederen, som også er varastyremedlem i Tromsø Idrettslag.

- Føles riktig å dra

Men Masternes får neppe innfridd ønsket, selv om det for to år siden ble en u-sving, da det også den gang var bestilt flyttebil fra Tromsø til Stockholm for den svenske målvakten.

Verken TIL eller Lekström selv, som har et ønske om at familiens to barn skal vokse opp hjemme i Stockholms-traktene, virker særlig klare for å ta opp hansken denne gangen.

— Vi har tatt en avgjørelse. Det får vi stå for, både TIL og jeg. Vi har avslutter på en god måte, og det er mange gode fotballspillere som vil forlate. Da vil det alltid komme spørsmål, sier Benny Lekström.

Han har foreløpig ikke konkrete tilbud fra andre klubben.

- Lukker du døren helt for TIL?

— Man vil ikke stenge noen dører. Men det føles helt riktig å dra nå. Jeg er fornøyd med å få en bra avslutning på tiden som har vært her, sier 34-åringen.

- Vil ta nye steg

Sportssjef Svein-Morten Johansen har følgende respons til Masternes sitt utspill:

— Først må jeg si at det er en fantastisk fin avslutning for en veldig fin fyr. Han var uheldig i vår og fikk avslutningen vi alle håpet han ville få. Så har vi gjort en felles beslutning om at det var på tide å avslutte forholdet, sier Johansen.

- Dere har kun én keeper på kontrakt for neste år og Benny avslutter sesongen som «nummer én». Hva ligger bak beslutningen om å ikke gå videre med Benny?

— Vi ønsker å bygge et sterkt keeperteam inn i fremtiden. Det er et valg fra klubben om at vi ønsker å ta nye steg. Det er usikkert hva bildet på Gudmund (Kongshavn) blir, men han har kontrakt. Vi håper han blir frisk nå og blir den keeperen vi har tro på.

Heigre fortsatt aktuell

Johansen understreker at man ikke har avsluttet dialogen med lånekeeper Pål Vestly Heigre. Men Viking har i utgangspunktet krav på nærmere en halv million kroner i utdanningskompensasjon dersom det skulle bli aktuelt med en permanent avtale med Heigre.

I utgangspunktet mister klubben altså to etablerte keepere, som skal erstattes av én keeper inn.

- Det blir viktig å treffe på denne?

— Det blir viktig. Det er en viktig posisjon, men vi trenger ikke å stresse med det. Vi må finne en bra keeper. Vi skal også ha en runde med Pål. Den prosessen er ikke ferdig ennå, sier Johansen.