RESULTATOPPDATERING: Fredrikstad — Sandnes Ulf

Trener Bengt Sæternes trodde helt til lørdagstreningen startet at han også skulle få med seg den rutinerte backen Vegard Aanestad til Østfold, men testene viste at han ikke er helt kvitt sin lyskeskade. Aanestad sier at han trenger én uke ekstra trening.

— For oss har det vært viktig å få tilbake alle disse tre, ikke minst for å heve kvaliteten på treningene. Vi har mange dyktige juniorer å dra inn, men de har naturligvis et stykke fram ennå, sier trener Sæternes til Aftenbladet.

Opprykksjagende Sandnes Ulf fikk to tilbakeslag på rappen, først 1-3 for Kristiansund på Nordmøre, så 0-2 hjemme for sunnmøringslaget Hødd.

- Har det vært opphisset stemning på trening den siste uken for å tenne laget?

— Jeg er ikke typen som bruker kjeft, tar det heller i individuelle samtaler, men vi har trent knallhardt fysisk. Det er det rette resepten for å komme ovenpå igjen, mener treneren med årevis av erfaring som spiller på høyt nivå i norsk og internasjonal fotball.

Sandnes Ulf har slitt med uttellingen etter at Engblom ble skadet for fire kamper siden, ikke så merkelig, for svensken er fortsatt toppscorer i 1. divisjon med 12 mål på 17 kamper og 0,71 scoringer i snitt per kamp. Kristian Fardal Opseth fra Sogndal er nest best med 11 mål og 0,61 i snitt per kamp.

Pontus Engblom gjennomførte både test og trening lørdag og ble klarert av det medisinske apparatet.

Niels Geertsen trengte ingen ekstra test.

— Han er tilbake og betyr mye for oss, understreker trener Bengt Sæternes.

Sandnes starter slik:

Ingvar Jónsson – Vegard Skjørestad, Derek Decamps, Nikolai Geertsen, Kenneth Sola – Anel Raskaj, Solomon Owello, Aksel Berget Skjølsvik, Ole Kristian Langås – Tonny Brochmann, Kent Håvard Eriksen