Rikard Norling fremstår i mediene som en smule reservert, han snakker om Brann, og sesongen som kommer, på en måte som gjør at vi nesten ikke legger merke til at ambisjonene hans er formidable. For hører vi nærmere etter så oppdager vi at Norlings planer for Brann er store. Rikard Norling går for gull. I Ballspark svarer han dette på spørsmålet om hva som er målet:

– Vi forventer oss alle, ledere, spillere, supportere, hele byen, at vi skal være med i toppen, og forhåpentlig trekke det lengste strået.

BLOGGER: Eduardo Hans «Doddo» Andersen. Foto: Rune Sævig

At vi har fått en trener med ambisjoner, elsker jeg. Selvfølgelig skal en av Norges største klubber sikte mot toppen. Men frem til i dag har tanker om et nytt seriemesterskap vært mer drømmerier enn realisme. Ikke bare fordi Moldestad og Skarsfjord poengterte det med ujevne mellomrom, at Brann ikke var gode nok til medaljekamp, ikke ennå, men fordi vi selv så at forskjellen mellom Norges beste lag og Brann var betydelig.Selv om jeg tror at det ligger uforløst potensial i spillergruppen, har jeg ikke med min beste vilje sett for meg at gjengen som vant én av femten bortekamper i 2013 skal bli en het medaljekandidat. Hvis Demidov derimot signerer for Brann, hvilket han ser ut til å gjøre, revurderer jeg mitt standpunkt, da ser jeg at drømmer og realiteter nærmer seg hverandre.

For Demidov er mannen som kan få løst Branns evige forsvarsproblemer. På de fem siste sesongene har Brann sluppet inn 244 mål. Det sier seg selv at man ikke kan kjempe om medaljer med et slikt utgangspunkt. Nøkkelen til Brann-suksess ligger der bak, rett foran Piotr Leciejewski. Med Demidov som den ene av stopperne, og med Hanstveit og Sævarsson på backene, oser plutselig Branns forsvar at rutine, trygghet og klokskap. Vadim Demidov er en klassespiller med erfaring fra svært gode klubber som Rosenborg, , Real Sociedad og Celta Vigo. Interessen for ham viser at Brann mener alvor.

Hvis Norling i tillegg får tak i en bedre spiss enn ham Brann selger i disse dager, ja, så er det ingen grunner til å være pessimist lenger.

Vi skal heller ikke glemme at noen av Branns argeste konkurrenter virker noe svekket i forhold til fjorårets sesong. Molde, har mistet Ole Gunnar Solskjær, Strømsgodset mister snart Stefan Johansen — deres beste spiller, mens Rosenborg må spare penger og kutte i lønningene.