— Jeg kan ikke bekrefte at det er der jeg havner. Men at interessen er til stede – det er korrekt, sier den tidligere Fyllingen-vingen i en kommentar til Bergens Tidende fire dager før herre-EM starter i Polen.

Bjørnsen har vært en eneste lang suksess siden han forlot Bergen sommeren 2014 – til fordel for Sveriges suverent beste håndballag, IFK Kristianstad. Men allerede etter en drøy sesong i oransje trøye sa 27-åringen til BT-sporten at han følte seg klar for større utfordringer enn den svenske toppligaen. Nå ser det ut til at han får det som han vil.

— Ingenting er klart ennå. Og for tiden er all fokus rettet mot landslaget og EM. Jeg tar stilling til et eventuelt klubbytte etter det, er alt Bjørnsen har å si.

Hans agent, Åke Unger, letter dog litt mer på sløret. Svensken kan fortelle om seks aktuelle klubber for siddisens del.

- Og blant de er Bundesliga-syveren Wetzlar?

— Ja. Wetzlar har god erfaring med norske håndballspillere, nå sist Kent Robin Tønnesen. Men de som hevder at Kristian har signert for dem, de er i overkant tidlig ute. Han har ikke skrevet under på noen avtale, bedyrer Unger.

Han hevder at minst én tysk klubb til – samt lag fra Ungarn, Frankrike og Danmark – er de heteste beilerne. Og de mest aktuelle.

— Kristian er ennå i tenkeboksen med hensyn til hvilken liga han vil til – og til hvilket nivå.

- Når kommer avklaringen?

— Den kan komme før EM starter. Og den kan komme etter mesterskapet. Det vet vi pr. i dag ikke.