I går fylte AaFK «sitt største behov» da den finske landslagsstopperen Tero Mäntylä (23) skrev under på en treårsavtale. Men løsningen på stopperplassen, skaper et nytt problem for AaFK.

Etter dagens regler, kan en klubb ha ni spillere som ikke er «lokalt utviklede spillere» i den endelige troppen på 25 mann. Lokalt utviklet vil si at de må ha vært minimum tre sesonger i en norsk klubb mellom 16 og 21 år.

Mäntylä blir den tiende spilleren i AaFKs stall som ikke oppfyller kravene.

– Dette er vi fullstendig klar over og det er en situasjon vi har kontroll på. Vi er nødt til å gjøre en endring, sier AaFK-direktør Henrik Hoff.

Økonomi

AaFK har lett etter aktuelle norske midtstoppere, men tilgjengelighet og økonomi har gjort ønsket om en «kortreist» midtstopper vanskelig.

– Vi har ikke økonomi til å kjøpe spillere. Da er det vanskelig å finne en norsk spiller på det nivået, sier Hoff.

For selv om signeringen av finnen setter AaFK i en liten klemme, er det liten tvil om at 23-åringen har en imponerende CV. I fjor ble han ligamester i Bulgaria med Ludogorets. Den samme sesongen spilte han åtte kamper i Europa League. Og denne sesongen har han ett innhopp i Champions League. Men lite spilletid ellers gjorde at finnen brøt kontrakten med klubben. Dermed kommer han til AaFK som bosmanspiller.

– Dette er en fremtidens stopper som er god med ballen og har mye rutine til å være så ung. Han oppfyller våre krav og vel så det, sier en meget fornøyd Harald Aabrekk om sin nyeste spiller.

Signeringsstopp

Med Mäntylä, setter AaFK punktum for signering av nye spillere for denne gang. I alle fall inntil et eventuelt spillersalg.

– Slik situasjonen i klubben er nå, så blir det ingen flere signeringer. Skal flere spillere inn, må vi selge, sier Hoff.

– Hva med investorene? Er det aktuelt for dem å hjelpe hvis den «rette» spilleren dukker opp?

– Det må vi diskutere med investorene når det eventuelt blir aktuelt. Men vi er godt fornøyd med stallen vi har nå. Vi har fylt de posisjonene vi ønsket å fylle, og vi har gjort det med unge, lovende spillere, sier Hoff. Og selv de om er «ferdig» allerede nå, har AaFK god tid til å evaluere laget videre fram mot seriestart 6. april.

– Som sagt er vi fornøyd med stallen, men vi er litt i ubalanse på midten. Vi har mange midtbanespillere med de samme kvalitetene. Men det får vi se nærmere på de neste månedene, sier Hoff.