Tidligere Srømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey (28) skal være på vei til Rosenborg.

Etter det adressa.no får opplyst er RBK-interessen for Larsen Kwarasey reell og han vil bli presentert om kort tid. Det skal dreie seg om en permanent overgang.

Lagets førstekeeper André Hansen skadet kneet mot Bodø/Glimt 3. juli og vil være ute til slutten av august. Ligalederen har derfor lett etter en erstatter til sommerens Mesterligakvalifisering og det skal trønderne nå ha funnet.

Adam Larsen Kwarasey er en rutinert Tippeliga-mann. Norsk-ghaneseren var i Strømsgodset i syv år, og spilte 154 kamper for klubben.

I fjor meldte han overgang til amerikanske Portland Timbers etter at kontrakten hans med Strømsgodset gikk ut.

Larsen Kwarasey har landskamper på ungdomsnivå for Norge, men som seniorspiller valgte han å spille for Ghana. Han har 24 kamper med det ghanesiske flagget på brystet og sto blant annet en av kampene til Ghana under VM i Brasil i 2014. 28-åringen var med på å vinne Norgesmesterskapet med Drammen-klubben i 2010 og løftet seriepokalen i 2013 da han var kaptein i klubben.

Rosenborg hentet Mushaga Bakenga tilbake fra Club Brügge mandag ettermiddag.

Hverken Bakenga eller Larsen Kwarasey er aktuelle for Rosenborgs neste kamp. Overgangsvinduet åpner ikke før torsdag 21. juli. Onsdagens kamp er mot IFK Norrköping. Dette er returoppgjøret i 2. kvalifiseringsrunde til Mesterligaen. Det første oppgjøret endte 3-1 til trønderne.

Et surt bortemål satte en demper for festen, men utgangspunktet er likevel bra for de regjerende seriemesterne i Norge.