VARBERG — ÅTVIDABERG 2-1

Etter 32 minutter la han på til 2–0 i lørdagens kamp mot Åtvidaberg som endte med 2-1-seier.

– Det var en god start, det var det, sier Thomas Drage til iTromsø.

Drage forlot TIL til fordel for Sogndal i fjor sommer og var med på opprykket til eliteserien. Han ble ikke med Sogndal videre og etter prøvespill blant annet i engelske Barnsley, endte han opp i Superettan-klubben Varberg BoIS.

– Det var fint å få et mål og en god start på sesongen, men det var et slitemål, mer enn fint mål. Jeg snappet ballen opp mellom forsvaret og keeper, som ikke ble helt enig om hvem som skulle ta ballen, forteller Drage.

Tippeliga-klausul

Drage har skrevet ettårskontrakt med den svenske klubben, men kan forlate allerede i sommer, hvis interessen melder seg fra lag fra høyere nivå.

– Jeg har en klausul i kontrakten min som gjør at hvis det kommer interesse fra en Allsvenskan-klubb eller en Tippeliga-klubb på banen, får jeg lov til å gå gratis til sommeren, sier Drage, som håper det skjer.

– Ja, jeg skal gjøre mitt beste for at det skjer. Hvis det ikke gjør det, går det også helt fint å bli her, sier Drage.

Varberg BoIS endte på 5.-plass i fjor og har som mål å kjempe om opprykk til den øverste divisjonen i Sverige.

– Jeg skal gjøre mitt beste for å hjelpe laget til en topp tre-plassering.

De to øverste lagene rykker opp, mens en 3.-plass vil gi kvalik.

Imponert over TIL

Drage har fulgt godt med gamleklubben, som står uten seier og tap, men har tre uavgjorte på sesongens tre første kamper.

– Jeg håper både TIL og Sogndal klarer seg. TIL har virket veldig stabil og solid i starten. Spesielt bakover har de vært imponerende, det er ikke lett å få mål på de, ser Drage.

Som også tror snøkampen mot Start har kostet laget.

– De hadde slått Start hvis det ikke hadde vært snøkamp, sier den 24 år gamle kantspilleren, som ikke har hatt noen kontakt med gamleklubben om mulig retur i sommer.

–Det eneste jeg har pratet med de om er utleie av leiligheta mi, som jeg har leid ut til Aron (Sigurdarson), sier Drage.