Den første bortekampen skal Crowns spille mot CSKA Moskva 10. september.

Den nyoppstartede klubben startet angivelig å rekruttere spillere 10. april. Patrick Thoresen er blitt koblet til nyvinningen.

– Jeg fikk noen sms rundt dette i går kveld fra en kamerat, men selv har jeg ikke hørt noen ting annet enn det, så jeg vet ikke hvor dette kommer fra, sier Thoresen til Sporten.com.

Han gir seg i Djurgården etter årets sesong og er på avslutningstur i Barcelona.

– Alt er i utgangspunktet aktuelt, for jeg er fri på markedet, men dette virker veldig langt borte akkurat nå. De har vel ikke engang et lag, sier Thoresen på spørsmål om den nye klubben er aktuell som neste stoppested.

HER ER HISTORIEN OM SLUTTSPILLSKJEGGET:

KHL har lag fra sju land, og nå blir Sverige det åttende.

Den svenske landslagssjefen Pär Mårts var ønsket som trener i Crowns, men takket nei i håp om å få en annen KHL-klubb.

I stedet ser det ut til at den tidligere svenske landslagstreneren Bengt-Åke Gustafsson blir trener.

Sveriges ishockeyforbund liker ikke at det opprettes et svensk KHL-lag.

— Vi støtter ikke disse planene. Vi i svensk ishockey tror på den modellen vi har, med en sterk og veldig suksessrik eliteserie, sier leder Anders Larsson til nyhetsbyrået TT.

Ifølge Kvällsposten skal ikke det nyopprettede laget ha en fast hjemmebane, men spille i Malmö, Stockholm og kanskje i Södertälje.

— Et KHL-lag, absolutt. Men ulike hjemmebaner, nei, sier Skellefteås lagkaptein Jimmie Ericsson.

Han er tidligere mester i KHL med SKA St. Petersburg.

LES OGSÅ:

Storhamar kan miste Smirnov til KHL

Storhamar-trener Aleksander Smirnov er ønsket av en KHL-klubb, melder Hamar Arbeiderblad.

28 lag deltar i KHL. 22 av klubbene er russiske, men også Hviterussland, Kasakhstan, Latvia, Slovakia, Kroatia og Finland deltar.

— Tre klubber har vist interesse. To av dem er uaktuelle. Den siste klubben er aktuell, og det er et topplag. Det er en veldig spennende jobb i en veldig bra liga. Dette er en klubb som kan kjempe om Gagarin-pokalen, sier Smirnov til HA.

Det er uklart hvilken KHL-klubb som ønsker Storhamar-trenerens tjenester. Smirnov har kontrakt med Storhamar i én sesong til, men kan gå til utlandet om han får tilbud fra en toppklubb.

— Trolig får jeg et konkret tilbud mandag eller tirsdag. Så får jeg tenke litt og diskutere situasjonen. Det er et fristende tilbud, og dette er ikke lett, sier Aleksander Smirnov.

Han har tidligere trent KHL-klubbene Severstal, Neftekhimik og Atlant.

(©NTB)