Danmark og Norge har møttes en rekke ganger i VM-sammenheng de siste 10-15 årene. Ofte har Norge gått seirende ut av duellene. I fjor fikk derimot Jan Karlssons utvalgte endelig en VM-seier over Roy Johansens iskrigere.

Etter en målløs 1. periode sendte Christian Kåsastul Norge i ledelsen 3.03 ut i midtperioden. Jørgen Karterud sto for pasningen.

Danskene dominerte skuddstatistikken stort, men Lars Volden som hadde fått sjansen i målet sto en solid kamp. Rögle-målvakten reddet det som kom.

I tredje periode økte Sondre Olden til 2-0 etter 51.35 etter forarbeid av Norges eneste NHL-spillere i troppen, Andreas Martinsen. Nicolai Bryhnisveen økte til 3-0 etter 55.15. Det hadde Anders Bastiansen assist.

— Det var jevnt lenge, men vi spilte en solid kamp og Lars Volden var god i mål, sa sportssjef Petter Salsten til NTB.

På de fire foregående VM-oppkjøringskampene tapte Norge to ganger for Russland og to ganger for Finland. Derfor smakte det ekstra godt med en seier igjen.

Ole-Kristian Tollefsen og Andreas Martinsen spilte sine første kamper i VM-oppkjøringen. Det er klart at Norge vokser flere hakk med to robuste spillere på plass.

— Det er klart at med deres pondus og internasjonale rutine hjelper det på det norske laget. Det er godt å få i gang Martinsen igjen på store baner også, sa Salsten.

Lagene møtes igjen i Vojens lørdag. Norge åpner VM i Moskva mot nettopp Danmark lørdag 7. mai. (©NTB)