Ulf Johansen, Tønsberg-treneren med tilhold i spanske Torrevieja, har lagt om og økt treningsmengdene for bokseren Tim-Robin Lihaug.

— Vi ser mot andre idretter som langrenn og sykling og trener mye mer som dem, også når det gjelder mengde. Derfor har vi utarbeidet et helt nytt styrke- og kondisjonsopplegg, og det ser ut til å fungere veldig bra, forteller Johansen til NTB i telefonen fra Torrevieja.

— Tidligere har boksingen vært altfor lik fotballen. De fleste bokserne har trodd at de kan bli gode uten å trene mye. Slik har jo fotballspillere tenkt i alle år, hevder den frittalende tønsbergmannen, som har overtatt ansvaret for ungdomsverdensmesteren i super mellomvekt, Tim-Robin Lihaug.

Han forteller at treningsmengdene er økt til i underkant av 25 timer i uken, men det skal ytterligere opp, i alle fem timer mer, men dette må skje gradvis. Johansen har en plan og Lihaug satser for fullt etter det nye opplegget og fram mot neste kamp, 2. mai i Danmark.

Tysk oppladning

De siste 14 dagene har Lihaug kjørt knallhardt i sommervarmen i spanske Torrevieja, men allerede mandag går turen til Tyskland og en treningssamling i Sauerland-regi.

— Det kommer til å bli mye fin sparring mot Tyrone Zeuge og Enrico Kölling. Også Alexander Hagen kommer til å være med på dette opplegget, som vi virkelig ser fram til å være med på, forteller Johansen.

Foreløpig er det snakk om rolig grunntrening for Lihaugs del fram mot neste kamp, men intensiteten blir økt etter hvert som kampdatoen nærmer seg.

— Planen er at vi fortsetter oppkjøringen her i Torrevieja etter at vi kommer tilbake fra Berlin.

— Opplegget vi har planlagt sammen virker veldig bra. Jeg merker at kroppen tåler mer og mer for hver dag som går, men innimellom kan det være litt tungt også. Det går litt opp og ned, men det er helt normalt, sier Lihaug til NTB.

Han forteller at alle piler peker oppover, ikke minst gjelder det det boksemessige. Framgangen har vært stor og merkbar.

— Jeg har vel aldri vært i så god form som jeg er nå, og ennå er det lenge til kamp, jo, dette ser bra ut, mener Tim «Salabim» Lihaug.

Tre timers økter

Ulf Johansen forteller at de har innført tre timers økter på morgenkvisten. Da er det løping, bokseteknisk trening og styrke som står på programmet.

— Dette er noe vi har funnet på selv, og jeg har aldri hørt at noen andre boksere driver slik. Dette vil gjøre Tim-Robin veldig sterk og gi resultater på sikt, sier Johansen.

— Foreløpig er dette noe vi gjør to ganger i uken, men det skal vi øke gradvis, så til sommeren er slike morgenøkter innført hver dag, forteller treneren.

Det er fortsatt ikke klart hvem Lihaug skal møte på neste stevne 2. mai, og det er heller ikke mulig å si om det blir forsvar av ungdomstittelen eller ikke.

— Jeg bryr meg ikke så my om hvem jeg skal møte eller hva slags kamp det blir. Jeg tenker på å trene og bli best mulig, og vet jeg også at jeg kommer til å vinne kamper. Foreløpig har jeg et avslappet forhold til neste stevne, sier Lihaug.

Han legger ikke skjul på at han og Ulf Johansen er svært fornøyde med situasjonen i øyeblikket, både treningsmessig og med det opplegget Sauerland har skreddersydd for dem. Alt er i de beste hender og svært profesjonelt, fremhever begge overfor NTB. (©NTB)