Ondrasek har fått kritikk for å score for lite.

Mot Mjøndalen hadde han målgivende pasning til 0-1 og sto selv for både 0-2— og 1-3-scoringen.

Likevel endte det med 4-3-tap og null poeng, atter en gang.

— Det er helt utrolig, jeg kan ikke tro det. Vi er det beste laget både mot Start og Mjøndalen. Likevel har vi fått null poeng fra de to kampene. Det er tungt, sier Zdenek Ondrasek til iTromsø etter kampslutt.

VIDEO: Se Ondraseks mål og andre høydepunkt fra kampen øverst i saken.

Oppgitt over dommeren

Ondrasek pådro seg også gult kort for å kjefte på dommer Trygve Kjensli.

— Jeg ropte ikke høyere enn jeg prater til deg nå, likevel får jeg gult kort for å rope, mens Mjøndalen-spilleren roper til han hele kampen. Jeg spør han i 2. omgang om jeg kan prate til han menneske til menneske, men han vil ikke lytte. Det går ikke an at det skal være slik at man ikke kan prate med dommeren en gang, sier Ondrasek.

Mjøndalen fikk et tvilsomt straffespark i 1. omgang, mens TIL følte seg snytt for straffespark i 2. omgang.

— Det blir for mye når det er så mange feil, men nå får jeg sikkert kjeft fra dommerne for å si det jeg mener, sier tsjekkeren.

Men MIF-trener Vegard Hansen var enig.

— Vi får et billig straffespark i 1. omgang som gjør at vi kan komme tilbake i kampen. To ganger i kampen på 0-2 og 1-3 virker vi død og begravd. Jeg tenkte, nå spiller vi i 1.-divisjon neste sesong. Vi la om til tre forsvarsspillere på 1-3, men på 3-3 turte vi ikke mer og gikk tilbake til fire bak. At vi da får et overtidsmål er bare helt utrolig. Dette er noe av det største jeg har vært med på, gliste Mjøndalen-treneren etter kampslutt.

— Jeg mener det er et soleklart straffespark til Mikael. Det er en del situasjoner der ute i dag som jeg håper at det finnes gode forklaringer på, sier Steinar Nilsen.

— God inngang

Mjøndalen-seieren kom som lyn fra klar himmel.

Lite eller ingenting tydet på at hjemmelaget skulle få med seg ett poeng med 20 minutter igjen å spille.

Etter et par tvilsomme inngriper av TIL-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn og et par dødballmål senere, var 4-3-seieren et faktum.

— Jeg opplever starten av kampen som en opptur, der vi er veldig fokusert på arbeidsoppgavene, skaper målsjanser og scorer mål. Vi får et uforklarlig straffespark imål, men reiser oss i 2. omgang og scorer igjen. Det var en herlig innsats i 70 minutter. De siste 20 minuttene gjør vi en del feil som nok en gang blir kampavgjørende, sier Nilsen.

Verner om Kongshavn

Men det ble ingen kjeft å få av Steinar Nilsen, selv etter fire baklengsmål og 4-3 i sekken.

— Det ble ingen kjefting eller smelling. Vi jobber for å skape trygghet og vi verner om hverandre i motgang. Gudmund skal få kjenne på den tryggheten han også. Han er en klassekeeper og kommer til å bli en vektig tilvekst og skal føle seg trygg nok til å stå i mål for TIL i både med- og motgang. Vi skal alle ta lærdom av dette tapet, men jeg ønsker ikke å gå inn og kritisere enkeltspillere. I enkeltsituasjoner gjør vi det ikke godt nok og det er dessverre slik, sier Nilsen, som avfeier en keeperkrise i TIL.

— Jeg er veldig glad i de menneskene som har de ulike rollene i klubben. De jobber ekstremt hardt og gjør det beste ut av de midlene de har til rådighet, sier Nilsen.

Men han innrømmer at fire dødballmål falt en gammelt forsvarsspiller tungt for hjertet.

— Vi har rotet vekk en del poeng i år på dødballer. Det er både trasig og tungt, sier Nilsen.