MJØNDALEN: TIL gikk på nok et tap i eliteserien, denne gangen borte mot Mjøndalen.

Etter en solid start på kampen og 1-2 ledelse til pause virket det meste kjørt etter 70 minutter da «Gutan» ledet 1-3. Men to mål på to minutter i 73. og 74. spilleminutt og et overtidsmål, sørget for at alle poengene ble igjen i Mjøndalen.

– Jeg mener jeg blir hindret på den andre scoringen i duellen der. Samtidig har det vært altfor mye fokus på dommerne. Vi må fokusere på det vi kan gjøre noe med, sier TIL-debutant Kongshavn og legger til.

– På det tredje målet feilberegner jeg og den tar jeg på min kappe. Det var ikke den beste debuten jeg kunne ha hatt og hvis det hjelper, så kan jeg godt ta skylden for tapet, sier Kongshavn.

Starter mot VIF

Steinar Nilsen er i hvert fall klar på én ting.

– Jeg kan si såpass at Gudmund starter mot Vålerenga på tirsdag.

Kongshavn takker for tilliten.

– Signalene da jeg kom hit var at jeg skulle bli satset på. Jeg har vært førstekeeper i Vålerenga og Sarpsborg 08 de siste to årene og vet at jeg kommer til å bli en trygg og stabil keeper for Tromsø, sier 24-åringen til iTromsø.

Overskygget «Kobra»

Selv om Kongshavn ikke ønsket fokus på dommerne, var det flere i TIL-leieren som ønsket å kritisere dommer Trygve Kjensli.

– Jeg synes de får et utrolig billig straffespark der spilleren løper i Gudmund (Åsen) og snubler i egne bein. Samtidig blir Mikael (Norø Ingebrigtsen) felt i 2. omgang og da er det ikke straffe på uforklarlig vis, sier Steinar Nilsen.

– Det var soleklart straffe. Jeg hadde helt fri bane mot mål, sier Mikael Norø Ingebrigtsen.

TIL scoret tre mål for første gang i eliteserien siden 5-1-seieren mot Start i 2011. Zdenek Ondrasek var i fyr og flamme, hadde målgivende til Gjermund Åsens 0-1-scoring og sto selv for både 0-2 og 1-3-målet.

– Det betyr fint lite nå. Vi gjør altfor mange feil defensivt. Dette er andre gang på rad vi er det beste laget på bortebane og reiser hjem uten poeng. Det er frustrerende, sier tomålsscorer Zdenek Ondrasek.

Ny kamp venter allerede mot Vålerenga på tirsdag.

– Vi må jobbe mentalt med å nullstille oss og forberede oss til den kampen. Fire dødball imot er for mye og det må vi få justert. I TIL henger vi ingen spillere ut. Vi taper og vinner som et lag og skal også klare å snu dette, sier TIL-trener Steinar Nilsen.