ITALIA-NORGE 2-1

ROMA (adressa.no): Helt sist av de norske spillerne kom Alexander Tettey ut av garderoben på Olympiastadion i Roma sent tirsdag kveld. Scoringen fra 17 meter i det 22. minutt mot Italia førte Norge i ledelsen. Med seier ville Høgmos menn ha vært EM-klare.

Nå må Norge i stedet gjennom to tøffe play-off-kamper etter at italienerne scoret to mål på tampen av kampen.

Overfor Adresseavisen innrømmer den tidligere Kolstad— og Rosenborg-spilleren at dette er noe av det tyngste han har vært med på.

— Selvtilliten spredte seg

— På en stund nå ja, så er det det. Premien er jo så stor. Italia scoret ikke før i det 73. minutt. Det var ikke så lenge igjen, sier Norwich-proffen, som klaget over magesmerter da han kom ut av garderoben.

- Hvordan var det å føre Norge i ledelsen?

— Jeg ble glad. Det var en fin start. Selvtilliten spredte seg. Det var godt å se. Jeg synes vi var uredde. Bare synd at det ikke holdt inn, sier han.

Kampen startet på bortimot verst tenkelige vis. Graziano Pellè var nær ved å sende Italia i ledelsen allerede etter 55 sekunder, da han headet like utenfor mål.

Nølende start

Norge var forsiktige, nølende og lite kreative i det første kvarteret. Etter åtte minutter hadde Éder en god skuddmulighet som endte med corner. Tre minutter senere avverget Even Hovland en meget stor italiensk sjanse da han fikk headet bort innlegget fra Alessandro Florenzi.

Så, etter 22 minutters spill, vekket Tettey ikke bare den norske tilhengerskaren i Roma. Han sørget også for å føre en hel nasjon inn i EM-rus. Omtrent samtidig som Tettey scoret, tok Kroatia ledelsen mot Malta. Med tre poeng for Kroatia var Norge avhengig av seier i Roma for å gå direkte til EM.

Italia fortsette å trykke på mot Ørjan Nyland i minuttene frem mot pause. Etter 34 minutter headet Pellè innlegget fra Riccardo Montolivo like utenfor. Minuttet etterpå kom vertene til en ny stor sjanse, da Roberto Soriano skjøt rett utenfor. Kanonskuddet fra Alessandro Florenzi helt på tampen av omgang ble mesterlig reddet av Nyland.