STAVANGER OILERS-KONGSVINGER KNIGHTS 5-0

DNB ARENA (Aftenbladet): Det var topp mot bunn i DNB Arena lørdag kveld – og Stavanger Oilers hadde få problemer med å hamle opp med gjestene fra Kongsvinger.

16 år gamle Jakob Opsahl (til venstre) fikk stå de siste tjue minuttene. Foto: Fredrik Refvem

Etter to perioder var stillingen 5-0, og Petter Thoresen var så komfortabel at han lot 16 år gamle Jakob Opsahl få stå de siste tjue minuttene. Han gjorde sakene sine bra og holdt nullen for Oilers gjennom en periode som inneholdt to Oilers-undertall.— Vi startet litt slurvete, men jobbet oss mer og mer inn i det. Totalt sett er vi fornøyd med det vi viste her, selv om det fortsatt er litt å gå på på presisjonen, sier Oilers' assistenttrener Pål Gulbrandsen til Aftenbladet.

— Så passet det bra å la Jakob stå de siste tjue. Han hadde et par bra redninger og holdt nullen, så det var nok en veldig kjekk opplevelse for ham, legger han til.

Talge med sitt første Oilers-mål

Hjemmelaget tok som ventet kontroll fra start i lørdagens kamp mellom topp og bunn, men det tok likevel seks minutter før den første skikkelig store målsjansen kom.

Rudolfs Balcers ble alene gjennom med Ole Morten Furseth i Kongsvinger-buret. Han dro en finte og smalt pucken i krysstanga og ut.

Stavanger Oilers setter seg i respekt i GET-ligaen. Her fra seieren over Storhamar. Foto: NTB SCANPIX

Minuttet etter kom uttellingen — i powerplay. Jonas Johansson gjorde først en god jobb med å holde pucken inne i sonen da Kongsvinger forsøkte å den unna. Johansson forsøkte seg på et skudd som gikk via en Kongsvinger-spiller og opp i lufta. Tommy Kristiansen var årvåken, og fikk slått pucken i mål fra kort hold. 1-0 til Oilers.Hjemmelaget fortsatte å dominere, men var tidvis slurvete og fikk ikke utnyttet overtallene sine. Da hjalp det at tre 18-åringer bestemte seg for å vise seg frem fem minutter før hvilen.

Rudolfs Balcers fant Johannes Johannesen som sendte av gårde et skudd. På returen var Simen Talge våken og satte pucken i nettet fra skrått hold – ungguttens aller første scoring for Stavanger Oilers.

Mål etter 18 sekunder

Oilers åpnet midtperioden i hundre, og publikum hadde knapt rukket å sette seg igjen før pucken lå i nettet. 18 sekunder etter nedslippet satte Tommy Kristiansen pasningen fra Andy Sertich i mål. 3-0 til Oilers.

Noen minutter senere var det Kristiansen som var servitør. Med en nydelig pasning sendte han Christian Dahl-Andersen mutters alene med Kongsvinger-målvakten – men denne gangen var Ole Morten Furseth med på notene.

Midtveis i perioden burde Oilers økt da de fikk spille et halvt minutt fem mot tre – men svakt overtallsspill gjorde at Kongsvinger fikk bli fulltallige uten baklengsmål.

Først når det var fem mot fem på isen igjen klarte Oilers få pucken i nettet igjen. Jonas Johansson og Petter Røste Fossen satte opp Mathias Trettenes, som banket pucken knallhardt i nettet til 4-0. Like etterpå tegnet Johansson seg selv på scoringslista, da han fra skrått hold satte inn 5-0 for hjemmelaget.

Målløs tredjeperiode

Petter Thoresen lot 16 år gamle Jakob Opsahl få prøve seg i Oilers-buret den siste perioden. Han gjorde sine saker bra og hadde et par gode redninger da Oilers ved to anledninger var i undertall.

Den siste perioden ble en ren transportetappe for hjemmelaget. Oilers hadde sine muligheter til å score, men det ville seg ikke. Det betydde lite, for kampen var for lengst over. En enkel og oppskriftsmessig seier for hjemmelaget.