FREDERIKSHAVN: — De spiller tøft, men de skremmer ikke meg. Jeg tror det lureste vi kan gjøre er å holde fokus på det vi skal gjøre selv, sier Heidi Løke, som var den største helten da Norge slo Tyskland 28-22 søndag kveld og gikk til kvartfinalen i VM.

Der venter Montenegro, som kommer til å slå Angola i sin åttendedelsfinale mandag kveld. Da laget sendte inn sin bruttotropp på 28 spillere, var 13 av dem fra Buducnost. Treneren for det beste klubblaget i landet er også trener for landslaget, Dragan Adzic.

Larvik-trenerne Tor Odvar Moen og Ole Gustav Gjekstad var i harnisk etter 22-26-tapet mot samme lag i Finale i Budapest i mai. De mente Buducnost spilte altfor brutalt – og var skuffet over at dommerne ikke slo ned på det.

Får mange utvisninger

Heidi Løke bøttet inn med mål mot Tyskland og var en av kampens store spillere. Foto: NTB scanpix

— De er kjent for å spille tøft, men jeg er klar for å slåss, jeg, sier Heidi Løke, som er den eneste av de norske spillerne som har fått rødt kort i VM (tre tominuttere) . Det har ingen av montenegrinerne. Løke spilte til nier på børsen

På utvisningsstatistikken ligger imidlertid Norge på niendeplass med 60 minutter etter seks kamper. Montenegro, som møter Angola i åttendedelsfinale mandag kveld – og vinner - har 66 minutter på fem kamper. Det gir 19. plass, og med unntak for verstingen Serbia, er det bare de litt mer uryddige lagene Kina, Cuba og Puerto Rico som ligger bak.

Norsk annenkeeper

Montenegro ble gruppevinner etter 28-28 mot Serbia, 29-23 over Japan, 32-15 over Ungarn, som i søndag gikk til kvartfinalen, 37-26 over Tunisia, og 23-21 over Danmark.

— Jeg har ikke sett Montenegro i det hele tatt i VM, så jeg vet ikke hvor sterke de er, men vi vet jo hva Buducnost stå for. Uansett, bruker vi farten vår i 2x30 minutter, skal det bli hardt for dem å stå i mot, lover Løke, som sammen med laget forflytter seg til Kolding mandag formiddag.

Montenegro har annenkeeper fra Larvik, Alma Hasanic, men hun har ikke fått spille så mye.

Så slipper hun å møte Heidi Løke.