Jeg føler jeg har hørt om Zymer Bytyqi i mange år, men gutten er altså bare 18 år. Det henger selvsagt sammen med at han debuterte i Tippeligaen allerede som 15-åring. Den gangen ble Zymer fra Lura karakterisert som en monstertalent. Skrytt opp i skyene av alle eksperter, noe som også førte til at Bytyqi ble solgt til samme klubb som Valon Berisha – Red Bull Salzburg.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Der gikk det ikke særlig bra. Unggutten ville hjem etter kort tid, og det ble organisert en utlånsavtale med Sandnes Ulf. Problemene fortsatte etter hjemkomst, og han havnet på kant med Asle Andersen. Vinteren 2014 ville han bort, så ville han bli og så gikk det helt surt. Utpå vårparten varslet daværende trener Asle Andersen at Zymer Bytyqi ikke ville få spilletid under hans regime. Siden den gang har den lovende spilleren med kosovo-albansk opprinnelse nærmest forsvunnet under radaren.

Største lokale talentet på mange år

Nå lurer altså Jonevret og Viking på om det kan være lurt å hente unggutten som fortsatt har ett år igjen av kontrakten med Salzburg.

Det er ingen tvil om at Bytyqi var et stort talent. Det er heller ingen tvil om at Bytyqi har gitt Sandnes Ulf mange bekymringer. Om det er gutten selv som er problemet, eller om han har rådgivere som har bragt han på ville veier aner jeg ikke. Jeg vet bare at det har vært mye trøbbel det siste året.

Vi snakker likevel om det største lokale talentet på mange, mange år. Viking vil ikke hente en ferdig toppspiller, men en spiller med et meget stort potensiale. Kanskje kan vår nye assistent Burchnall få fart på Zymer?

Det er selvsagt forlokkende med et så stort talent, et talent som bor bare noen få buss-stopp unna Viking stadion. Kan Viking inngå en avtale med klubb og spiller som innebærer en prøvetid, en opsjon på kjøp etter en viss periode – så vil jeg mene det er en spennende mulighet for klubben vår.

Samtidig skal vi huske på at Viking tidligere har prøvd å få skikk på Tommy Høiland. Det gikk ikke særlig bra. Jeg vet ærlig talt ikke om Viking er så gode med spillere som krever litt spesialbehandling?

Hva mener du? Er Bytyqi noe for Viking, eller bør vi holde oss langt unna?