STAVANGER/SANDNES (Aftenbladet): Etter mislykkede opphold i både Salzburg og Sandnes Ulf, vurderer Viking å hente talentet Zymer Bytyqi (18) til klubben.

— Jeg kan bekrefte at Zymer Bytyqi er én av flere spillere vi diskuterer for tiden, men for oss er dette også en sak som handler litt om risiko og gevinst, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Sommeren 2012 ble Bytyqi solgt fra Sandnes Ulf til hardt satsende Red Bull Salzburg for rundt 3,5 millioner kroner. Stortalentet, som da bare var 15 år, fant seg imidlertid ikke til rette i sin nye klubb i Østerrike. Bare et halvt år senere ba han om å få dra hjem igjen.

God på sitt beste

Sandnes Ulf og Salzburg ble enige om en utleieavtale som gjelder ut inneværende sesong, men spilleren har ikke funnet seg til rette eller hatt den rette utviklingen etter hjemkomsten.

Før denne sesongen ønsket han seg bort fra Sandnes Ulf, men etter flere møter i La Manga enig med klubbledelsen om å bli og jobbe for en plass på laget.

Bytyqi har fortsatt ett år igjen av sin kontrakt med det østerrikske mesterlaget.

— På sine beste dager er Zymer Bytyqi en fantastisk bra spiller, men det finnes også en del utfordringer med ham. Dersom vi hadde fått ham til, kunne det blitt kjempebra, forklarer Kjell Jonevret.

Neppe dyr

Sportsdirektør Ralf Rangnick i Salzburg sier at han ikke har hørt noe om Vikings interesse. Men han understreker at det er viktig for Bytyqi å komme til en klubb som satser på ham og hvor han spiller jevnlig. Han vil ikke uttale seg om hva det vil koste Viking å løse ham fra kontrakten.

— Han blir neppe en dyr spiller, men vi ønsker jo å få tilbake en del av det vi har betalt for ham. Forhandlingene får vi ta dersom det kommer en interessert klubb, vi kan ikke gjøre det i avisen, sier Rangnick til Aftenbladet.

Lura-gutten Zymer Bytyqi debuterte i eliteserien som 15-åring. Det skjedde mot Haugesund 28. mai 2012. Molde og Strømsgodset har også vist interesse for 18-åringen i løpet av det siste året. Daværende Strømsgodset-trener Ronny Deila vurderte Bytyqi som en ren spiss, ikke kantspiller.