Ender Brann på 14.-plass og kvalifisering, skulle laget etter planen spille først oppgjør mot 1.-divisjonsmotstand 19. november. Nå skriver BA at klubben er blitt lovet hjelp.

Birkir Sævarsson og Daniel Mojsov er opptatt med landslagsspill i dagene inn mot et eventuelt kvalikoppgjør. Det samme er Andreas Vindheim og Jonas Grønner med Norges U21-landslag. Midtbanespiller Stéphane Badji spiller kvalifisering til Afrikamesterskapet på samme dag som første kvalifiseringskamp i utgangspunktet skal spilles.

Skriftlige forsikringer

— Vi har vært i kontakt med NFF, som har gitt oss skriftlige forsikringer om at kampene vil flyttes om vi spiller oss frem til en kvalifisering. Nå får vi bare håpe at vi gjør jobben vår og at det blir en realitet, sier daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen til Bergensavisen.

For at Brann skal nå kvalik, og fortsatt ha muligheten til spill på øverste nivå, må de havne foran Sogndal på tabellen. Bergenserne har et to poengs forsprang før søndagens serieavslutning. Til helgen reiser Brann til Haugesund, mens Sogndal får besøk av Stabæk.

Kan klare seg med tap

Med seier mot FKH er Brann sikret 14.-plass og kvalik. Spiller de uavgjort i Rogaland, er de avhengig av at Sogndal ikke vinner med tre mål eller mer, mens hvis Brann taper trenger de at Sogndal avgir poeng.

— Sokolowskis utspill er det beste som kunne hendt Brann

Hvem som eventuelt blir motstander i kvaliken står mellom Mjøndalen, Kristiansund, Bærum og Fredrikstad. De fire lagene gjør opp seg imellom søndag 9.- og 16. november.