Brann tok kommandoen fra start av i en kraftig medvind og tok tidlig ledelsen ved David Nielsen. Forarbeidet av Jan Gunnar Solli var fint, og dansken var der han skal være – foran mål.

Mer dramatikk var det rundt rødtrøyenes andre mål. Igjen ble David Nielsen spilt igjennom. Han ble holdt tilbake av Thomasz Gryszun, og fikk et strengt idømt rødt kort.

– Det var aldri noen tvil. Jeg fikk god hjelp av assistentdommeren, og er det frispark, så er det rødt kort , forklarer dommer Petter Toppe.

Rodolph Austin knallet frisparket på mål. Keeper Morten Iversen – som er på utlån fra Branns juniorlag – parerte, men Nielsen var frempå på returen og headet inn en tomålsledelse for Brann.

3.runde

– Jeg skulle fått den returen bort fra mål, og ble litt for tung i ræven da jeg skulle opp for å prøve igjen, forklarer Iversen.

Azar Karadas stanget inn en corner to minutter før pause og burde med det ha fjernet all spenning.

Medvind

Etter pause var hjemmelaget, med ti mann og vind i ryggen, mer med i kampen, selv om Brann hadde ballen klart mest.

– Jeg vet ikke om det var bare for å vise seg de gjorde det, men av og til var det vanskelig for oss å få tak i ballen, sier Iversen.

En som gjorde det meste ut av det de gangene han kom i nærheten var Vegard Knudsen. Midtbanespilleren scoret to ganger for hardt kjempende sotraværinger.

– Jeg kommer til å huske dette en stund, sier han.

Cato Hansen scoret Branns fjerde mål.

– Jeg fikk et godt innlegg fra Solli, og det var bare å styre den inn, forteller han.

Knudsens andre kom etter en grov sleiv fra Håkon Opdal. Brann-keeperen spilte ballen rett til Daniel Misund. Han spilte ballen sidelengs, og Knudsen vippet ballen elegant i mål, alene med Opdal.

– Den er jeg fornøyd med. Jeg vippet den i mål med den foten som normalt er helt død. Den duger nesten ikke til å stå på engang, forteller han.