GJØVIK: Dersom det blir nødvendig, er Roar Strand villig til å gå inn i en diskusjon med RBK-ledelsen om kutt i spillerlønningene.

– Hvis klubben må gjøre tiltak, så må vi diskutere det. Men dette er ikke noe vi kan tenke for mye på, sier RBK-kapteinen.

Les også:

Lørdag meldte Adresseavisen at finanskrisen også har kommet til Lerkendal. RBK-leder Nils Skutle bekrefter at klubben vil benytte seg av driftskreditt i løpet av sommeren på grunn av likviditeten er i ferd med å nærme seg null.

Spillerne godt informert

Verken Strand eller visekaptein Mikael Dorsin legger skjul på at også spillerne har lagt merke til at det er trangere tider i Rosenborg.

– Vi forsøker å spare på ting. Vi vet godt hvordan situasjonen er og er godt informert. Vi er med på sparetiltakene, uten at jeg vil kommentere hva enkelttiltakene går på, sier Strand, som samtidig poengterer at han og spillerne først og fremst tenker på det sportslige.

Nils Skutle uttalte til Adresseavisen lørdag at det er aksept for et nulloppgjør i klubben. Når det gjelder lønnskutt har RBK så langt ikke gjennomført en realitetsvurdering av det, men Skutle sier at klubben har vurdert i alle baner.

– Det får vi ta da. Man må alltid se på situasjonen, svarer Dorsin på spørsmålet om han er villig til å diskutere kutt i lønnen.

Sparer litt her og litt der

– Hvordan merker dere sparepakken som er igangsatt?

– Vi er mer bevisste på å spare. Det går på alt mulig. Men vi merker ikke så mye til det. Det er litt her og litt der, sier Mikael Dorsin.

RBK-trener Trond Henriksen tror større bevissthet på å redusere kostnader kan virke positivt.

– Vi er informert om situasjonen. Det er viktig i alle bransjer å tenke seg om før man bruker penger, kommenterer mannen som i går ledet Rosenborg til seier i Erik Hamréns fravær.

— Ikke mer enn vi skulle

Henriksen er brukbart fornøyd med det hans gutter leverte på Gjøvik, da vertene ble slått 4-0 i cupens første runde.

– Vi gjorde ikke mer enn vi skulle. Jeg er ikke helt fornøyd med det vi presterte i første omgang. Men da løp også Gjøvik-spillerne fra seg, oppsummerer Henriksen.

Gjøvik holdt stand i en snau halvtime. Da Steffen Iversen satte inn straffen som ga 1-0, forsvant det meste av spenningen i kampen. Rosenborg tok stadig mer over etter hvilen og mot slutten handlet det bare om hvor stor seieren skulle bli.

– Som forventet. Jeg hadde kanskje håpet på flere mål i starten, sier Roar Strand, som fikk starte da Vadim Demidov kastet inn håndkleet like før kampstart.