TRONDHEIM (adressa.no): — Dette er forholdsvis enkelt å oppsummere: Trondheim leverer, sier skipresident Erik Røste til Adresseavisen.

Han var på plass under begge verdenscupdagene i Granåsen og hadde ingenting å sette fingeren på.

— Vi har sagt mange ganger at dette var et viktig arrangement, kanskje et av de viktigste med tanke på VM-søknaden. Det viser at trønderne klarer å skape en folkefest. Jeg har bare møtt blide og hyggelige folk, sier Røste.

- Best siden ski-VM

Han mener bestemt at de to dagene i Granåsen har styrket Trondheims sjanser til å få ski-VM i 2021. — Når vi ser TV-bildene og opplever så sportslig gode forhold, så har det det, sier Røste.

Han kan ikke huske å ha opplevd et bedre Granåsen-arrangement siden VM-dagene i 1997. — Høydepunktet for meg var stemningen. Det var gode konkurranser med en fantastisk ramme.

Ordknapp Hofer

Renndirektør Walter Hofer i det internasjonale skiforbundet (FIS) fulgte hele hoppkonkurransen fra en av kommentatorboksene, med perfekt utsikt over hoppanlegget. Hofer er en del av FIS sin inspeksjonsgruppe, som evaluerer arrangementene og gir informasjon til medlemmene av FIS Council. Derfor har han ikke mulighet til å uttale seg om hva han mener om gjennomføringen.

— Vi ser på organiseringen og det sportslige aspektet. Vi går gjennom mange ulike emner, forklarer han, uten å kunne røpe sin evaluering av verdenscuprennet.