— Familieomkostningene har vokst seg for store, sier dansken til adressa.no.

For da han overtok som Byåsen-trener høsten 2013 dro han til Trondheim uten sin kone Åsa og datteren Maya.

I stedet dro han hjem til Danmark eller fikk familien på besøk til Trondheim så ofte som mulig. Det gikk fint i begynnelsen. Nå går det ikke lenger. Familien skulle egentlig flytte til Trondheim i sommer, men konen fikk ikke jobben hun var i samtaler om.

— Samtidig kunne jeg se da Rema trakk seg som hovedsponsor at det kunne by på problemer for Byåsen. Vi syntes det var for stor risiko å flytte familien opp da i og med at Åsa var uten jobb, sier Mogensen.

- Åpenlys beslutning

Til sommeren begynner også datteren på skolen.

— Vi har nådd det punkt at vi skal være sammen som familie, og det er nødt til å være i Danmark, sier treneren.

- Var det en vanskelig beslutning?

— Nei, det synes jeg ikke. Den var så åpenlys. Det måtte bare være sånn. Jobben i Byåsen har vært motiverende og inspirerende, og det har jeg vært riktig glad for. Men noe av det jeg har tatt med meg fra mentale trenere gjennom idretten er at man selv har ansvaret for å leve et godt liv, og om livet ikke er så godt er man også selv ansvarlig for det. Mitt liv er ikke så godt som jeg vil ha det. Nå skal jeg bruke mer tid med familien, og det må jeg bare prioritere, sier Mogensen.

Vil avslutte med medalje

Byåsen har vært gjennom en turbulent tid økonomisk siden Mogensen kom til klubben. Også nå er klubben i en dyp økonomisk krise, og Byåsen har måttet nedjustere de sportslige ambisjonene.

I den første sesongen ble det seriesølv og avansement til semifinalen i europacupen. I fjor endte Byåsen på en femteplass – lik som ambisjonen var før sesongen – og denne sesongen er Byåsen med i medaljekampen når serien er nær halvspilt.

— Jeg vil gjerne avslutte med medalje. Det er det største målet, sier Mogensen.

- Vemodig

Kontrakten med Byåsen går ut til sommeren.

- Hadde du fått fortsatt om du ville?

— Det vet jeg ikke. Det er ikke noe jeg har diskutert med Jørgen (Nygård Pedersen, klubbens daglige leder). Jeg ga ham beskjeden kort tid etter at han begynte i jobben, så det har ikke vært et tema.

Mogensen innrømmer imidlertid at det blir vemodig å gi seg etter sesongen.

— Det er mange i Byåsen som betyr noe for meg. Derfor vil jeg virkelig gjerne gi noe tilbake. De som er igjen skal være godt forberedte på den kommende sesongen, og vi skal levere et godt resultat. Jeg ønsker å levere fra meg et fint prosjekt, sier han.