TERTNES-BYÅSEN 26-23:

Byåsen-trener Claus Mogensen fikk ikke responsen han ønsket seg fra spillerne sine da han tok timeout allerede etter seks minutter av andreomgangen borte mot Tertnes, og kun tre minutter senere så han seg tvunget til å bruke sin siste timeout.

Tertnes’ 13-11-ledelse ved pause ble først til 17-12 – deretter 19-13. Og det var på det tidspunktet Mogensen så seg nødt til å bruke utestemmen inne i Haukelandshallen.

Han var forbannet, krevde skjerpings – og regelrett kjeftet på spillerne sine.

— Jeg så ikke noen reaksjon. Jeg så ingen vilje til å vinne. Vi skal ikke tas på viljen til å vinne, og det var jeg utilfreds med, sier Byåsens danske trener til adressa.no.

Playmaker Marie Henriksen skjønner at Mogensen var sint.

— Det hadde han for så vidt rett til. Vi måtte opp noen hakk og sette forsvaret vårt. Det ble litt trått i dag, sier hun.

Hentet seg inn

Skjenneprekenen så ut til å vekke Byåsen-spillerne. Andrea Austmo Pedersen erstattet en svært variabel Ingrid Ødegård bakerst, og sammen med et langt mer solid forsvarsspill maktet Byåsen å spise seg inn igjen i kampen.

Mogensen tok ut målvakten for å sette inn en ekstra utespiller da Byåsen var i angrep, noe som ga rødtrøyene ekstra trykk fremover.

Laget måtte i stor grad støtte seg til Emilie Hegh Arntzen og meget opplagte Marie Henriksen, og da Ida Marie Hernes utlignet til 21-21 drøye ni minutter før slutt så det med ett riktig så lyst ut for Byåsen-jentene.

Forventer reaksjon

Men det holdt ikke. Tertnes utnyttet Byåsens keeper-gambling, og satte ballen i det tomme buret to ganger mot slutten av kampen, som etter hvert endte 26-23 til hjemmelaget.

Og etter kampen var trener Mogensen like skuffet.

— Dette er første gang jeg ser manglende vilje hos spillerne. Det er noe som kan skje én gang, men jeg vil gjerne se en reaksjon. Jeg vil se dem komme tilbake sterkere og enda mer proff, og det forventer jeg at skal skje. Det er ikke noe som skal diskuteres, sier han.

Må prate om det

Tapet kommer til å bli et tema, selv om en del spillere skal på landslagssamling i neste uke.

— Vi ses først igjen om en og en halv uke, men vi er nødt til å ha en snakk om det som skjedde, sier Mogensen.

Samtidig ser han at landslagsoppholdet kan ha en god innvirkning på laget.

— Nå har vi heldigvis en lang periode før neste kamp der vi kommer til å trene. Det er mange som nettopp har kommet tilbake fra skade, og de får en mulighet til å hente seg inn nå, sier dansken.