Hendelsen skjedde i spillertunnelen etter Paris Saint Germains 2-0-seier over Bastia i august. TV-bildene fra spillertunnelen fanget opp at Bastia-spiller Brandao ventet på PSG-spilleren, før han skallet til Motta og spurtet fra stedet. TV-bildene fra fransk TV viste tydelig at Motta begynte å blø.

Langtidsutestengt

PSG-president Nasser Al-Khelaifi var i harnisk etter episoden.

— Jeg håper han blir utestengt for alltid. Brandao ventet på å hoppe på ham, og skallet ham i hodet. TV-bildene kommer til å vise det, og da kommer han til å bli straffet, sier Al-Khelaif.

Og det ble han. Den tidligere Marseille-spilleren ble utestengt i seks måneder av det franske fotballforbundet, og fransk rettsvesen tok seg av saken.

Flere videoer på Youtube viser hendelsesforløpet i tunnelen (Ekstern lenke).

Én måned i fengsel

Torsdag kom dommen: Skandale-mannen er dømt til en måned i fengsel, og må betale 20 000 euro i bot (tilsvarer cirka 170 000 norske kroner etter dagens kurs).

Thiago Motta (i midten) og Brandao (t.h) hadde flere disputter under kampen i august. Etter kampslutt skallet Brandao motstanderen.

Det melder flere franske medier i dag, deriblant LeMonde og L'Equipe.Aktor i saken ønsket at den brasilianskfødte spilleren skulle bli fengslet i åtte måneder, men retten i Paris endte med å gi Brandao, som nå er fransk statsborger, en mildere straff.

Ifølge Le Parisien vil ikke Brandao anke saken, siden han trolig får omgjort den ubetingede fengselstraffen til samfunnsstraff.

— Denne avgjørelsen er riktig med tanke på det som har skjedd i saken, sa Olivier Martin, Brandaos advokat til avisen etter domsavsigelsen.

Brakk nesen

I retten skal Brandao ha innrømmet å ha gått til angrep på Motta, men at det ikke var planlagt. De er i strid med hva PSG-spilleren har sagt i avhør med politiet.

— Brandao sa at han skulle vente på meg etter kampen. Jeg hadde aldri trodd at han faktisk skulle gjøre det, skal Motta ha sagt.

Motta brakk også nesen i sammenstøtet med Brandaos panne for tre måneder siden.

PSG ligger foreløpig på andreplass i Ligue 1, ett poeng bak Marseille. Bastia, uten Brandaos hjelp, ligger på 15.plass, ett poeng over nedrykkstreken og Nicki Bille Nielsens Evian. Klubben som innehar den øverste plassen av tre plasser under streken.