Paris Saint-Germain — Bastia 2-0

Paris Saint-Germain tok sin første ligaseier for sesongen da de vant 2-0 over Bastia lørdag. Det er imidlertid rabalderet i spillertunnelen etter kampen som tar oppmerksomheten.

TV-bildene fanget opp at Bastia-spiller Brandao skallet til PSG-spiller Thiago Motta. Ifølge svenske Expressen var Motta blodig etter møtet med Brandaos hode. TV-bildene fra fransk TV tydet også på at Motta begynte å blø.

PSG-president Nasser Al-Khelaifi var i harnisk etter episoden.

— Jeg håper han blir utestengt for alltid. Brandao ventet på å hoppe på ham, og skallet ham i hodet. TV-bildene kommer til å vise det, og da kommer han til å bli straffet, sier Al-Khelaifi, som også opplyste at Motta har brukket nesen.

PSG-backen Gregory van der Wiel forteller at han ser på Brandao som en stygg spiller.

— Vi visste før kampen at han provoserer og sparker. Jeg liker det ikke, men det er sånn han er, sier van der Wiel.

En video av hendelsen er publisert på Youtube (ekstern lenke).

Zlatan skadet

Kampen var preget av flere tøffe duellen, og den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic måtte gå av banen med en skade.

Zlatan Ibrahimovic måtte byttes ut etter et kvarter på grunn av en skade i ribbeina. Foto: AP

Spissen skadet seg da han skulle møte ballen allerede etter seks minutter. Han tok seg til venstre side, rett over hoften, og valgte å gi fra seg plassen på laget allerede etter 15 minutter til argentinske Ezequiel Lavezzi.– Først trodde jeg han hadde fått en smell, men nei. Han skadet seg i siden da han vendte. Det er en rar skade, sa PSG-trener Laurent Blanc etter kampen.

– Jeg er ikke lege. Jeg vet ikke om det er alvorlig, men slik jeg kjenner Ibra så må smertene ha vært ille når det får ham til å gå ut. Den medisinske staben må finne ut hvor alvorlig det er.

Cavani matchvinner

Elleve minutter etter at Ibrahimovic måtte forlate banen, viste den brasilianske unggutten Lucas seg fram, da han sendte PSG i ledelsen.

Da det var spilt 57 minutter økte Edinson Cavani ledelsen for den franske storklubben. Den uruguayanske spissen fikk kontroll på et raskt slått frispark fra Marco Verratti, før han på volley satte ballen i mål.

Tidligere Chelsea- og Real Madrid-spiller Claude Makelele er trener i Bastia. Foto: REUTERS

Bastias trener denne sesongen er den tidligere PSG— og Chelsea-spilleren Claude Makelele. Klubben fra Korsika har aldri slått den franske hovedstadsklubben i Paris, men hadde forhåpninger om å skape en sensasjon på Parc des Princes.Fredag vant Lille mot Caen etter en scoring av Liverpool-eide Divock Origi, som imponerte under fotball-VM i Brasil.