– Det er klart at slike hendelser vil gi oppmerksomhet. Men jeg er ikke sikker på om det er den oppmerksomheten norsk kvinnefotball trenger, sier Andreas Johansen, hovedtrener for Fløyas 2. lag på damesiden.

Uttalelsen kommer etter en tullemelding på Twitter førte til at tidligere Fløya-, nå Stabæk-keeper, Guro Pettersen, fikk tilbud om å stille opp i mannebladet FHM.

– Jeg har ikke fått tenkt over at jeg kommer til å gjøre noe slikt. Men jeg synes det er artig at kvinnefotballen får oppmerksomhet, sier Pettersen til iTromsø.

Hvis hun kler av seg for magasinet, er hun ikke den første norske idrettskvinnen som kaster treningstøyet.

Kari Traa fikk en oppmerksomhetsboost da hun poserte uten truse på forsiden til magasinet Ultrasport i 2001. Den amerikanske alpinstjernen Lindsey Vonn har også vist frem sine attributter, i likhet med det norske golfesset Suzann Pettersen.

Også Fløyas damelag fikk stor oppmerksomhet, blant annet i danske Ekstrabladet, da de lot de grønne draktene falle i en kalender for 2004. ## Motvirkende effekt

– Jeg tror det å spille på sex fort kan sende ut feil signaler. For mye oppmerksomhet av denne typen kan bli tolket på en måte som gjør at kvinnefotball blir sett mer ned på, mener Fløya-trener Johansen.

Etter at det norske kvinnelandslaget slo Island 2-1 på Ullevaal tidligere i høst, og dermed kvalifiserte seg for neste års EM, skrev han et leserbrev til sportsredaksjonen i iTromsø.

I brevet tar han for seg den manglende oppslutningen og interessen rundt kvinnefotball.

– Jeg spiller fotball selv, og opplever kvinnelige spillere som vel så treningsivrige og dedikerte som menn. De fortjener mye mer oppmerksomhet enn de får, sier Johansen.

TV2 dukket opp

Da Guro Pettersens klubb, Stabæk, gikk videre i Champions League for kvinner i forrige uke, fikk saken lite oppmerksomhet. Tirsdag sendte TV2 et eget team til Nadderud etter iTromsøs sak om Pettersens tweet.

– Sex selger, og så lenge det er en sak som selger, så stiller media opp. Jeg er ikke skuffet over medias dekning av kvinnefotballen, men skulle gjerne sett mer interesse rundt sporten, sier Johansen.

Flere ideer

Selv har Fløya-trener flere ideer for hvordan interessen kan bli større rundt kvinnefotballen.

– For det første mener jeg landslaget bør ta grep. I dag spiller de litt for mye slå-og-gå-fotball. De bør prioritere en litt mer attraktiv fotball, og ta ut spillere deretter, sier Johansen.

– Ellers kan vi bare se til Sverige. Der er kvinnefotball veldig populært. Noe av årsaken er at kvinnefotball selges sammen med herrefotballen, noe som gir økt oppmerksomhet.

Til slutt har Johnsen en beskjed til alle som er kritisk til kvinnefotball:

– Jeg oppfordrer alle kritikere til å se en damekamp eller to før de uttaler seg.

Få siste sportnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport.