Søndag melder NTB at regjeringen vil be Stortinget om å utvide permitteringstiden fra 30 til 52 uker. Det ble besluttet etter at Fellesforbundet og Norsk Industri sendte et felles brev til regjeringen ved statsminister Erna Solberg (H).

Partene ble søndag ettermiddag enige om en løsning i årets hovedoppgjør.

— Det er strålende. For oss betyr det veldig mye. Vi vet at markedet kommer tilbake. Nå får bedriftene mulighet til å rotere på arbeidsstokken sin slik at de kan holde på folkene sine til markedet kommer tilbake, sier Node-sjef Anne-Grete Ellingsen til Fædrelandsvennen.

- Kontakt med bedriften er viktig

Hun sier at flere små og mellomstore bedrifter på Sørlandet nå jobber aktivt i ulike markeder for å sikre nye kontrakter. Da er det også viktig å vite hvilke ressurser man har tilgjengelig for å kunne sikre nye kontrakter.

Ellingsen mener også at en utvidet permitteringstid vil komme de ansatte til gode.

— Dersom en ansatt mister jobben, mister man også etterhvert en del sertifikater og godkjenninger som man trenger. Da blir det tyngre å komme inn igjen i arbeidsmarkedet, og man stiller lenger bak i køen i forhold til de som har sertifikat og godkjenninger. Derfor er det viktig å holde kontakt med bedriften, sier hun.

Statssekretær på besøk

31. mars var statssekretær Thor Kleppen Sættem ( H ) i arbeids- og sosialdepartementet på besøk hos Node. Da ble blant annet permitteringstiden diskutert i detalj.

— Det er bra at regjeringen gjør noe med dette så raskt, sier Anne-Grete Ellingsen.