I stedet for å samordne streikeuttakene og opptrapping av konflikten, velger de fire lærerorganisasjonene å opptre hver for seg. Etter det Aftenposten får høre er det for å skape mest mulig støy og forvirring i motpartens hovedkvarter.

Mens det dominerende Utdanningsforbundet fortsatt diskuterer nye uttak, velger Skolenes Landsforbund å doble antall streikende. Så langt har de 73 medlemmer i streik, fra slutten av uken øker det til 160. ## Rammer Røe Isaksens hjemfylke

Forbundet rammer kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på hjemmebane, når de tar ut medlemmene på Porsgrunn Videregående Skole. Dette er hans gamle skole. Utdanningsforbundet har allerede tatt ut 61 medlemmer ved denne skolen.

I tillegg tas det ut medlemmer i Hammerfest og Arendal.

— Vi regner med at dette blir langvarig og satser på et begrenset uttak, ellers blir det veldig dyrt, sier forbundsleder Anne Finborud.

Forbundet må være sikker på at det kan betale streikestøtte til medlemmene som blir tatt ut i konflikt. Når de legger ned arbeidet opphører kommunenes forpliktelser og forbundet overtar ansvaret for dem.

— Dette er veldig deprimerende, vi ønsker jo ikke en slik konflikt, sier hun.

- Trenger støtte

Når uttakene ikke samordnes er muligheten stor for at mange skoler kan holde åpent selv om deler av lærerkollegiet er ute i streik. Finborud er forberedet på at det kan skape problemer, men sier at det hun hører tyder på det motsatte.

— Vi sier til våre medlemmer som fortsatt er i arbeid og har streikende kolleger at de må støtte opp om de streikende, gjerne koke kaffe til dem. Og vi er veldig opptatt av at de ikke gjør noe som kan minne om streikebryteri.

Norsk Lektorlag varsler at 12 lærere ved Torstad ungdomsskole i Asker blir tatt ut i streik fra mandag 1. september. Foreløpig streiker 31 av medlemmene. Laget har 2500 kommunalt ansatte medlemmer.

Les også: