KRISTIANSAND: — Det er helt uforståelig at han ikke har fått jobb. Jeg er sikker på at enhver arbeidsgiver ville få stor glede av ham, sier professor Dag Ingvar Jacobsen om sin tidligere student. Han mener det er åpenbart at Christian Shellunts-Berg ikke når opp i søknadsrunden fordi han har utenlandsk opprinnelse.

Flesteparten får jobb

— Det er jo spesielt bemerkelsesverdig siden han for det meste har søkt jobber i det offentlige. Da skulle man tro at de ikke tenkte slik, sier Jacobsen.

Han var veileder da Shellunts-Berg skrev sin masteroppgave.

— Han imponerte meg stort med sin arbeidskapasitet. Han er selvstendig, og en dyktig kar. Han har det faglige godt på plass og snakker godt norsk, sier Jacobsen, som også har skrevet en god attest for 38-åringen.Jacobsen sier at de aller fleste som tar master i offentlig politikk og ledelse får jobb.

— Jeg har ikke hørt om noen som er i nærheten av det Shellunts-Berg har opplevd. Det er nesten uforståelig, sier Jacobsen.

Lå langt fremme

Shellunts-Berg skrev masteroppgave om endringsledelse sammen med Eirik Dåstøl Langeland . Studiekameraten sitter i bystyret i Kristiansand og arbeider nå som konsulent ved Universitetet i Agder. Han gir vennen sine beste skussmål.

— Han er flink i alt han foretar seg. Jeg kjenner ingen som har like stor arbeidsvilje, sier han.

— Lå han noe faglig tilbake for alle dere som har fått jobb?

— Snarere tvert imot. Han har det faglige trygt på plass. Jeg er sikker på at det er hans utenlandske bakgrunn som gjør at han ikke får jobb, sier Dåstøl Langeland.