KRISTIANSAND: — Jeg har verken Disney eller Dreamworks i ryggen. Vi er små, og må bygge oss opp gradvis, sier Terje Formoe. Regnskapet til Kaptein Sabeltann AS foreligger med et overskudd på 543.000 kroner etter en omsetning på like under sju millioner kroner. Datterselskapene Sabeltannprodukter AS og Saberpix AS gikk med henholdsvis 410.000 og 328.000 i underskudd.

Tar kontroll selv

— Vi gjør en del endringer nå, og det tar tid å bygge opp et nytt firma, sier Formoe.

Formoe har gjennom sine firmaer i flere år jobbet med å skaffe seg full kontroll med alle produkter som knyttes til Kaptein Sabeltann. Tidligere har en rekke firmaer hatt lisenser for å lage de ulike effektene. Gjennom Sabeltannprodukter AS skal de få det laget lekene selv på fabrikker i Kina og Hongkong.

— Vi har vært langt inne i Kina og sett på forholdene på fabrikkene. Da får vi sjekket at kvaliteten er god, samtidig som vi ser at arbeidsforholdene for de ansatter som de skal være, sier Formoe. Deres "egenproduserte" leker er nå på vei ut i butikkene.

— Det kommer for eksempel en helt ny modell av Den sorte dame. Det har vi også hatt før, men denne er forbedret, sier Formoe. Han sier at det er viktig for dem at lekene de selger skal tåle ordentlig lek fra barn. Formoe kaller egensatsingen et stort løft for firmaene deres.

Finland og Argentina

I fjor var også den nye TV-serien et stort løft for "konsernet", som Formoe med et glimt i øyet kaller forretningene sine. Serien kostet 26 millioner kroner å produsere, og ble vist på NRK.

I år har serien blitt vist i Sverige, og denne uken går første episode i Finland.

— Jeg kjenner ikke ratingtall og slik fra Sverige. Men tilbakemeldingene vi har fått har vært gode, sier Formoe. Etter hvert skal også argentinsk fjernsyn vise serien om sjørøveren på Grashavet.

— Det er litt rart å tenke på at barn i Buenos Aires skal sitte å se på Pinky i Kjuttaviga, sier Formoe.

- For frem til nå har ikke Sabeltann vært stor i utlandet?

— Det er riktig. Men for oss er det viktig å fortelle historien først. Nå har vi fått laget en god TV-serie, som vi er stolte av og som kan vises frem i flere land, sier Formoe.

Kaptein Sabeltann AS
20112010
Inntekter6,87,0
Ord. avskrivninger2,72,7
Driftsresultat0,50,9
Resultat før skatt0,81,1
Anleggsmidler10,812,8
Omløpsmidler14,89,8
Egenkapital17,820,4
Langsiktig gjeld0,91,3
Kortsiktig gjeld6,90,8
Regnskapets info.nivå{numb}{numb}
Inntjening{smile}{smile}
Betalingsevne{smile}{smile}
Egenkapitalandel{smile}{smile}
(Alle tall i millioner kroner)