KRISTIANSAND: — Det har vært 400.000 besøkende i juli i år, mot fjorårets 370.000. Det er høyeste besøk i juli måned noensinne, sier Anniken Bjørnstad Schjøtt, salgs- og markedssjef i Kristiansand Dyrepark til Fædrelandsvennen.

Juni ga enhard start på sommeren for parken, med mye regn i helger og lave besøkstall.

— Juni var veldig tøff. Det var mye regn når folk hadde fri. Da juni var over lå vi langt bak budsjettet. Det var en utfordring, sier hun.

Spente

Da juli kom, var man derfor veldig spente på hvordan det ville gå, opplyser Bjørnstad Schjøtt.

— Årets juli er faktisk så bra at vi ligger an til årsrekord igjen. Da juli var omme hadde vi hatt 700.000 besøkende. I fjor på samme tid hadde vi 650.000, sier hun.

I fjor var totalt 818.395 mennesker innom parken. Dersom det nå settes årsrekord igjen, vil det være fjerde året på rad.

Ny Sabeltann-rekord

Av de 700.000 besøkende har 64.000 av dem sett Sabeltann-forestillingen, mot i underkant av 60.000 i fjor. Det betyr at forestillingen har blitt utsolgt hvert år i over 20 år på rad. Bjørnstad Schjøtt tror økningen ligger i at den generelle oppmerksomheten rundt Dyreparken har økt.

— Folks bevissthet om oss har økt. Vi har hatt programmet "Dyrepasserne" på TV2 og Sabeltann på NRK, som har bidratt til økt oppmerksomhet. Samtidig ser vi at lansering av Arbahavnhar bidratt særlig til besøk.

— Værmessig har det vært perfekt Dyrepark-vær i juli; litt skyer og litt sol gir gode tall, sier hun.

Også Sabeltann-skipet, Den Sorte Dame, satte besøksrekord. Torsdag kom besøkende nummer 100.000 ombord, og fikk gave og oppmerksomhet av selveste Sabeltann.