EU-kommisjonens statistikkbyrå la fredag frem kvartalstall for økonomien i eurosonen. Den viser at landene som helhet vokser 0,2 prosent i tredje kvartal, som er litt mer enn i forrige kvartal.

Overraskelse

Frankrike overrasket med en vekst på 0,3 prosent, som betyr at det kriserammede landets økonomi igjen vokser. Hellas er også ute av resesjon. Tyskland, som regnes som lokomotivet i Europa, har hatt svake tall tidligere i år, men unngikk tilbakegang denne gangen.

Hellas har en vekst på 0,7 prosent, som er større enn på syv år, og langt større enn Tysklands. Bare Italia av de store økonomiene har fortsatt negative veksttall.

En vekst på 0,2 prosent i eurosonen som helhet er likevel langt unna det politikerne ønsker for å få fart på Europa etter seks år med nedgangstider.

Sneglefart

— Eurosonen vokser, men i sneglefart, tross dommedagsprofetiene fra Det internasjonale pengefondet og andre, sier analytiker Nick Kousnes i ABN AMRO til Reuters.

— Det ligger an til en langsom bedring i stedet for en ny resesjon. Men når det er sagt, er ikke dette utsikter som politikerne kan være fornøyd med, sier han.

Det er fortsatt en dragkamp i EU om hva som er veien ut av krisen. Italia og Frankrike, som begge sliter med å overholde budsjettdisiplinen i Brussel, ønsker å bruke mer penger på å få fart på økonomien. Men den tyske spareholdningen ligger fast.

Også utenfor eurosonen er det bekymring for at veksten går sakte.

USAs finansminister Jack Lew advarte nylig mot at Europa risikerer å gå inn i en periode med deflasjon, slik Japan har opplevd, som vil innebære et "tapt tiår".