I fjor endte det på 1,9 milliarder kroner, nå nærmer det seg 2,25 milliarder i det rakettene går til værs.

— Sånn det ser ut nå, øker vi med 340 millioner kroner i år, opplyser senterleder Ruben Storevold til Fædrelandsvennen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Puster Kvadrat i nakken

I oktober 2013 åpnet 60 nye butikker i senteret, og målsettingen for 2014 ble satt til 2,2 milliarder. Men det ble også satt et annet mål:

– Årets løft har gjort at vi merker større interesse fra norske og internasjonale aktører, sier senterleder Ruben Storevold. Foto: Reidar Kollstad

— Klarer dere å bli femte størst i Norge? - Det kommer litt an på hvordan Kvadrat kjøpesenter i Sandnes avslutter året, men sannsynligvis havner vi rett bak dem, svarer Storevold.

- Skuffet over det?

— Nei, egentlig ikke. Vi går fra 15. plass i 2013 til sjetteplass i 2014, noe vi er veldig fornøyd med. Årets løft har gjort at vi merker større interesse fra norske og internasjonale aktører. Noen kjeder som vi tidligere har måttet kontakte, tar kontakt med oss nå.

Sørlandssenteret er landets største i gulvflate, men både Sandvika og Lagunen omsetter for over tre milliarder.

Les også:

Spår at noen bukker under

Senterlederen spår at det blir utskiftninger blant senterets 195 butikker i 2015, uten at han har fått konkrete signaler.

— Med nærmere 200 aktører er det naturlig at noen ikke har livets rett. Når vi prater med andre store sentre, så som Strømmen og Sandvika, har de utskiftning på mellom tre og sju butikker i året. Utenlandske sentre ønsker å skifte ut ti prosent, og mener det er sunt for utviklingen, sier Ruben Storevold.

Les også:

— Dere har ikke et slikt mål?

- Ti prosent er kanskje litt mye, men at det av og til bør komme nye leietakere, at man ikke har de samme i 15-20 år, er nok sunt. Samtidig ser vi nå at mange forretninger fornyer seg, sier senterlederen.

På lengre sikt satser senteret på å bli størst i landet, og passere tre milliarder kroner i salg. Antall kunder har økt fra tre til nærmere fem millioner etter nyåpningen. Målet er å passere seks millioner.

Omsetningen i 2012 var på 1,6 milliarder kroner.