Bildene viser hvordan 4. etasje til Nordea vil se ut i Kvartal 32 fra 2017. Foto: Christiansholm Eiendom

— Vi har vært veldig spente og gledet oss veldig. Med 130 ansatte, deriblant 70 i vår landsdekkende, døgnåpne kundeserviceavdeling med full rådgivning, har lokaliseringen vært en stor sak for oss, sier områdebanksjef for privatmarked i Nordea, Pål Ekberg.

Sammen med områdebanksjef for bedriftsmarkedet, Robert Hammen, samt eiendomsutviklerne Gisle Bjørsrud Bø og Jon Bjørgum fra Christiansholm Eiendom, var det god stemning i møterommet til Nordea der nyheten ble servert.

100 år i kvartalet

— Fra et byutviklingssynspunkt er vi avhengige av kontorarbeidsplasser i byen. Derfor er det viktig at banken nå gir et tydelig signal på at de vil være i byen, sier Bjørgum.

Nordeas forgjenger, Sørlandsbanken, har drevet bank i bygget siden 1926. Med en nysignert tiårsavtale gjeldende fra 2017, er altså 100 års bankhistorie i bygget sikret.

I dag holder Nordea til i lokalene midt i kvartalet, mellom Herlig Land og hjørnelokalene der butikkjeden Zara kommer. Om to år flytter banken inn i tredje og fjerde etasjene over Zara, samt andre, tredje og fjerde etasje i bygningsmassen til venstre for Zara, som markert i tegningen. Foto: AMB Arkitekter

Midlertidig flytting

Under ombyggingen må Nordea belage seg på midlertidig flytting, og får dermed to år i Markens gate 9, som også har noen års bankhistorie i veggene.

— Hvordan blir det å flytte midlertidig inn i en av konkurrentenes gamle lokaler?

— Å? Var det Sørs gamle lokaler? Det visste jeg ikke, sier Ekberg og ler.

— Det blir bra det, vi flytter den vanlige bankvirksomheten inn i 1. og 2. etasje av bygget, med Privatmegleren på det ene hjørnet, supplerer Hammen.

Flere nettmøter

Flyttingen skjer 17. eller 18. oktober og varer altså til de nye, og ifølge Ekberg tidsriktige, lokalene står klare i Kvartal 32. — Som dere i media opplever også vi i bank at bransjen vår er i stadig utvikling. Vi må derfor tenke på hvordan banken skal se ut i fremtiden, og legger vekt på at kundeatferden skal styre mye, forteller Ekberg.

Framtidsrettede lokaler

Han viser blant annet til at et av sju kundemøter allerede er nettmøter, og at trenden bare vil fortsette.

— Som et godt eksempel har vi en autorisert rådgiver på 64 år som har 30-40 prosent av kundemøtene sine på nett, noe både han og kundene stortrives med, forteller Ekberg og legger til at det samtidig er viktig for Nordea at kundene fortsatt kan møte dem i framtidsrettede lokaler.

Nordea skal leie 3000 kvadratmeter over tre etasjer i kvartalet der Zara og Fædrelandsvennen også skal inn.

Bildene viser hvordan 4. etasje til Nordea vil se ut i Kvartal 32 fra 2017. Foto: Christiansholm Eiendom

Nesten utleid

— Har dere leid ut hele kvartalet nå?

— Veldig mye, og av kontorlokaler nesten alt, svarer Bø.

Av de 2000-3000 kvadratmeterne som gjenstår å fylles, vil eiendomsutviklerne bruke tid på å finne den riktige miksen av handel og restaurant.

— Vi må se det i sammenheng med varemiksen i resten av byen og særlig om det er bransjer som mangler og bør forsterkes, sier Bjørgum og fortsetter:

— Hele rekka opp mot Torvet skal fylles med restauranter og spisesteder, og alle restaurantene som er der i dag, vil også bli med videre.

- Reguleringsprosessen tar for lang tid

— Byutviklingsstyret ga sitt endelige ja til planene i går. Når du nå ser tilbake på prosessen, hva tenker du da?

— Det er tungvint, man må ha lange investorbriller og veldig villige aksjonærer, kommer det kjapt fra Bjørgum, som viser til at det er gått åtte år siden kvartalsplanene ble påbegynt reguleringsmessig.

— Med Sandens tok samme prosess ni år, og det er ikke bra for byutviklingen at ting tar så lang tid. Både politisk og administrativt er Kristiansand ufortutsigbart på dette området, med en rekke forhandlinger hele tiden.